V sobotu o lepší postavení v souboji s Duklou

Základní část extraligy rychle ubíhá a na kvalifikaci do play-off, resp. vylepšení pozice do nadstavby zůstává týmům již jen devět kol. Naši Lovci se na začátku této cesty utkají s Duklou, pozvánku na zápas čtěte v článku.

14. kolo extraligy:

HC Dukla Praha – HK .A.S.A. Město Lovosice
sobota 6. 12. v 16:30

140920_Dukla cnh007

Nechce se mi, ale musím. Každopádně doufám, že už to bude naposledy, co budu připomínat utkání, které s velkou pravděpodobností začalo naši nešťastnou podzimní etapu. Na ten zápas totiž nelze zapomenout, resp. nelze zapomenout na dodnes neuvěřitelný zkrat, který umožnil Dukle na naší palubovce zvítězit o jednu branku, přestože Lovci čtvrt hodiny před koncem měli v rukou vedení o osm gólů.  Pět dalších střetnutí přineslo otřesenému lovosickému týmu pouhé tři body a především domácí prohru s Litovlí a remízu s Hranicemi lze považovat rozhodně za ztrátu (i z průběhu utkání vyplývající) bodů. Nedošlo-li by k fatálnímu zkratu v utkání s Duklou, troufám si tvrdit, že bychom dnes měli o pět bodů více (+2 Dukla, +2 Litovel, +1 Hranice) a při pohledu na současnou extraligovou tabulku po 13.kole asi není potřeba nic dalšího dodávat.

Kdyby je ale kdyby a většinou neplatí, bodů máme jen patnáct a až do posledního kola tak budeme muset o play-off a co nejlepší postavení do něj tvrdě bojovat. A z devíti kol nás čeká hned šest (!) zápasů na palubovce soupeře, takže chceme-li se vyhnout ve čtvrtfinále těm nejlepším, je potřeba přivézt body z venkovní palubovky. První možnost budeme mít již v sobotu proti známému soupeři, který je pro nás zároveň protivníkem nejbližším.

Dukla Praha oproti předsezónním prognózám s novým trenérem Janem Josefem na lavičce proplouvá extraligovou sezónou skvostně a patří jí třetí místo v tabulce. Sezónu sice nezačala nejsuverénněji, když od nováčka z Litovle přivezla těsnou výhru pečetěnou až v posledních vteřinách zápasu a v domácím duelu s Hranicemi brala bod, nastartovalo ji ale právě utkání v Lovosicích. Po něm Pražané jen dvakrát prohráli, přičemž dokázali zvítězit např. v Karviné nebo doma výrazně přehrát jednoho z adeptů na titul Zubří. Tradičně se mezi nejlepšími střelci Dukly objevuje Milan Kotrč, kterého letos doplňuje z postu spojky David Šůstek.

Netřeba tedy připomínat, že sebevědomí, zarputilost a snaha hráčů soupeře jsou tradičně na vysoké úrovni (a odráží se to na sportovních výsledcích celku), chcete-li si připomenout, jakému celku se naši Lovci v sobotu postaví, můžete si přečíst pozvánku z podzimní části soutěže:

www.hazenalovosice.cz/2014/09/ve-tretim-kole-privitame-tym-dukly-praha/

A ten, kdo by se chtěl i trochu potrápit, si může připomenout již několikrát zmiňovaný zápas ze třetího kola:

www.hazenalovosice.cz/2014/09/do-tretice-jsme-prisli-o-vyrazny-naskok-a-tentokrate-i-o-dva-body/

A jak vidí nadcházející utkání trenér Lovců Vladimír Šuma? „Čeká nás soupeř, na kterého nemáme zrovna milé vzpomínky. V utkání jsme ztratili víceméně vyhraný zápas a z této sportovní tragédie jsme se minimálně v dalších třech kolech neoklepali. Ztratili jsme dalších pět bodů, prohra o branku na nás zanechala následky a nedokázali jsme se dostat zpět do relativní pohody, ve které jsme před Duklou byli. Věřím, že v současné době jsme ale zpět tak, abychom dokázali s Duklou sehrát vyrovnané utkání. Soupeři se v lize daří, navíc má teď za sebou dva zápasy v evropském poháru, což určitě ještě více posílilo jeho psychiku. Ale věřím, že všem našim hráčů je jasné, o co se hraje. Pokusíme se ztracené body z domácího prostředí přivézt zpět,“ říká trenér Lovosic.

Utkání začíná v areálu ruzyňského vojenského areálu v sobotu od 16:30 a kdo bude mít chuť, rádi ho samozřejmě uvidíme přímo v Praze. Držte nám palce!

Kategorie: tým "A"