Ve třetím kole přivítáme tým Dukly Praha

Třetí kolo je o víkendu na programu nejvyšší soutěže mužů, házenkářské extraligy. Naši Lovci v něm po dvou úspěšných předchozích vystoupeních přivítají tým, který to k nám nemá daleko, družstvo pražské Dukly. Pozvánku na utkání čtěte v článku.

140330_Duk_cn004

3. kolo extraligy:

HK .A.S.A. Město Lovosice – HC Dukla Praha
sobota 20. 9. 17 hodin

První dvě kola našemu celku vyšla, i když stála lovosického fanouška asi spoustu nervů již v samém úvodu soutěžního ročníku. I proto bychom si rádi o víkendu do třetice připsali na své konto výhru, ale tentokráte již s poklidnějším scénářem a především výraznějším vítězstvím v náš prospěch.

V cestě nám bude stát velmi známý soupeř v podobě pražské Dukly, která letos výrazně omladila kádr a do Lovosic přijede sice ambiciózní, ale mladý celek v čele s novým trenérem Janem Josefem.

V loňské sezóně Dukla obsadila šestou pozici po základní části, aby v konečném účtování skončila na čtvrté příčce. „Sezóna byla z padesáti procent úspěšná. Zvítězili jsme v Českém poháru, což se nám podařilo naposledy v roce 2010. V extralize jsme splnili základní cíl – postoupit do lepší šestky. Důležitější cíl, medaili, jsme ale nesplnili. Podle tohoto tak hodnotíme sezónu standardně. Nebyla ani úspěšná, ani neúspěšná,“ ohlédl se za sezónou v rozhovoru pro Pražský deník manažer Dukly Daniel Čurda.

V základní části jsme v domácím prostředí Duklu porazili 31:26, na jejich palubovce v jarní odvetě jsme pak uhráli remízu 26:26. Také v nadstavbové části jsme si připsali dva vzájemné duely, v prvním jsme soupeře porazili rozdílem šesti branek 26:20. Odveta se nám nevydařila a Dukle jsme vysoko podlehli 21:29.

V letošní sezóně mají Pražané na svém kontě zatím tři body ze čtyř možných. V prvním kole v televizním duelu přehráli těsně Litovel, přestože v průběhu zápasu vedli již o šest gólů. Nakonec ale oba body pro Duklu zachraňoval loňský dorostenec, levoruký Mubenzem brankou pár vteřin před koncem. Stejný hráč mohl dva body zařídit pro Duklu i v kole druhém, ale tváří v tvář brankářské legendě, hranickému Kučerkovi, selhal a nakonec se Dukla rozešla s Hranicemi v Praze smírně 23:23.

Stejně jako náš celek má tedy Dukla za sebou dva průběhem velice podobné duely a uvidíme, kterému týmu se do třetice jeho letošní vystoupení podaří lépe. O tom, kdo se našemu celku v sobotu postaví, má jasno i trenér Lovců Vladimír Šuma: „Dukla má velice mladý tým, který v letošní sezóně doplnil svoje řady o hráče z dorostu. Jejich hra je i nadále založena na velice rychlém přechodu obou křídel do protiútoku. Soupeř hraje otevřenou obranu 1:5, na hrotu s velice rychlým Svitákem. Narozdíl od jiných týmů nedisponují tak širokým kádrem, ale mají velmi dobře postavenou základní šestici, doplněnou ne úplně zkušenými hráči. Velice dobře se v prvních kolech jevil mladý Mubenzem na pravé spojce, který dobře zapadl do systému hry Dukly svým pohybem a navíc má velmi dobrou střelu z dálky. Dukla v prvním kole v Litovli vedla výrazným rozdílem, ale lehkovážností přišla o náskok a v závěru vyhrála se štěstím. Podobný průběh mělo i utkání s Hranicemi, kdy domácí vedli také výraznějším rozdílem, ale nedokázali jej dovézt do vítězného konce. My samozřejmě nebereme nic jiného než dva body, disponujeme plnou sestavou, všichni jsou zdravotně v pořádku. Takticky se na soupeře připravujeme již od úterního tréninku.“

Kompletní představení Dukly Praha si můžete přečíst na stránkách ČSH:

http://www.muzi.chf.cz/content.aspx?contentid=15327

Utkání začíná v lovosické hale Chemik v sobotu 20. září od 17hodin. Věřím, že většina z našich fanoušků si jej nenechá ujít osobně, ten kdo by se přeci jen do haly nedostal, může sledovat přenos klubové kamery na www.tvcom.cz nebo textové zpravodajství na www.onlajny.com.

Lovci do toho, budeme u toho s vámi!

Kategorie: tým "A"