Do třetice jsme přišli o výrazný náskok a tentokráte i o dva body

Ani ve třetím zápase extraligy jsme nedokázali udržet výrazný náskok. Tentokráte ale prohospodaření i sedmigólového vedení mělo za následek první prohru v soutěži, když si Dukla z Lovosic odváží jednobrankové vítězství.

3. kolo extraligy:

HK .A.S.A. Město Lovosice – HC Dukla Praha
27:28 (15:11)

ldz_cn015Již hodně výrazný varovný prst visí nad týmem Lovců po utkání třetího kola proti Dukle Praha. Dvakrát za sebou jsme zápasy, ve kterých jsme přišli o výrazný náskok, dokázali s odřenýma ušima dotáhnout do vítězného konce (Brno, Zlín). Potřetí se již ale ucho utrhlo a Lovci vyšli z nadmíru dobře rozehraného utkání s prázdnou, když je o oba body obrala pražská Dukla.

Začátek zápasu byl přitom jako z říše snů. Trpělivě jsme bránili, za obranou chytal výborný Adamík a chyby, ke kterým jsme soupeře donutili, jsme dokázali neomylně trestat. Výsledkem byl výborný vstup do poločasu a vedení 6:1 a 10:4. Pak ale přišlo několik lehkovážných chyb i na naší straně a soupeř se rychle přiblížil na rozdíl tří branek 13:10. V poločase jsme vedli o čtyři góly 15:11.

Ani začátek druhé půle nikterak nenasvědčoval tomu, že bychom dnes měli odejít ze hřiště s prázdnou. Kdo by si ve 44. minutě střetnutí za stavu 23:15 pro Lovce vsadil na soupeře, byl by považován za snílka, ale nakonec by bral tučnou výhru. Asi těžko i teď s odstupem času dokáže kdokoliv říci, co se vlastně stalo. Nejprve Dukla snížila na rozdíl tří branek 23:20 (51.minuta), aby o čtyři minuty později bylo již srovnáno 24:24! Třikrát jsme ještě v závěru překlonili vedení na naši stranu, naposledy 27:26 ve 30.minutě střetnutí. Poslední slovo ale měli dvakrát hosté, nejprve Kotrč a po něm Sviták pečetili konečný stav střetnutí na 27:28 ve prospěch Dukly.

V příštím kole zajíždíme do Jičína, kde se náš tým představí v sobotu 27. září od 18 hodin.

Komentář trenéra Vladimíra Šumy: „přestože se mi utkání nehodnotí dobře, tak jsme do něj měli velice dobrý vstup. Fungovala nám obrana, skvěle chytal brankář Adamík. Náskok jsme navyšovali i ve druhé půl až na osm gólů, ale pak naši hráči udělali velké množství nevynucených chyb a soupeř toho dokázal využít. Mrzí mě spíš posledních patnáct minut zápasu, než patnáct sekund, kdy jsme dostali rozhodující gól. Rozsypala se nám obrana a to je pro mě nevysvětlitelné proč.“

Sestava a branky Lovosic: Adamík, Koňařík – Landa 4, Sýkora 1, Motl 6, Jelínek, Chroustovský, Klimt 5/2, Hes 5, Berka 1, Semerád, Jonáš 4, Kolomazník 1, Miko

Sedmimetrové hody: 3/2 – 3/2
vyloučení: 4 – 5
rozhodčí: Horáček, Novotný
diváků: 500

Kategorie: aktuality, tým "A"