Startuje play-off, naplněný Chemik uvidí dvojduel se Zubřím!

Startuje play-off, naplněný Chemik uvidí dvojduel se Zubřím!

Sedmiměsíční úsilí ze základní části je za námi a přichází očekávané play-off. To startuje čtvrtfinálovou sérií, ve které Lovci přivítají soupeře ze Zubří.

1./2. čtvrtfinále Chance extraligy:

Lovci Lovosice – HC ROBE Zubří
sobota 23. 3. 17:00, neděle 24. 3. 17:00

vstupenky online

Tři vzájemné zápasy mají na svém kontě v letošní sezóně oba týmy. Dvakrát jsme Zubří dokázali v Chance extralize porazit, když jsme v závěru základní části v zápase, který již pro nás o ničem nerozhodoval, přivezli vítězství i z jeho palubovky. Rozhodně nás mrzí nevydařený zápas z konce roku v Zubří, ve kterém jsme v rámci semifinále Českého poháru soupeři podlehli o dvě branky a nepostoupili tak do pražského finále.

Především toto tak bude utkání, z něhož porážku budeme chtít soupeři oplatit. Určitě je potřeba připomenout také loňskou sérii o 3. místo, ve které jsme stejného protivníka porazili v nejkratším možném čase 3:0.

Ne nadarmo se říká, že v play-off začíná pro všechny týmy nová soutěž. Nejmarkantnější by to mělo být u série mezi Kopřivnicí a Duklou (o jejich pořadí rozhodovaly při rovnosti bodů vzájemná střetnutí), ale také v sérii našeho týmu se Zubřím. Oba týmy po základní části dělilo 6 bodů, takže pokud by moravský celek dokázal zvítězit v některém z našich vzájemných utkání v základní části, rozdíl v tabulce by byl pouhé dva body.

Čtvrtfinálové série se hrají na tři vítězná střetnutí, přičemž lépe postavený celek po základní části začíná dvojicí zápasů v domácím prostředí. Série se pak na palubovku hůře postaveného celku přesouvá další víkend.

Čtvrtfinálové dvojice pro play-off: 
Talent tým Plzeňského kraje – SKP Pepino Frýdek-Místek
HCB Karviná – SKKP Handball Brno
Lovci Lovosice – HC ROBE Zubří
KH ISMM Kopřivnice – HC Dukla Praha

Těšíme se na bojovné střetnutí před zaplněnou halou, do které zbývají v online předprodeji poslední desítky vstupenek (připomínáme výhodnější cenu v předprodeji, na místě pak již budou vstupenky dražší! Info k prodeji lístků zde). Nezapomeňte přijít v dostatečném předstihu, připraveno pro vás bude přímo před halou občerstvení v podání Hospůdky hala Chemik (v provozu bude samozřejmě i restaurace přímo na hale), těšit se můžete na tradiční poločasovou soutěž nebo tleskačky od partnerů utkání pro každého fanouška. Kompletní přehledné informace ke čtvrtfinále najdete zde.

JSME JEDEN TÝM, MY A VY! 

Komentáře před zápasem: 

Martin Hríb, trenér: „O víkendu nás čeká začátek „nové soutěže“, kterým je play-off. Na ně jsme se jak my trenéři tak hráči připravovali celou sezónu a díky třetímu místu po základní části máme malou výhodu domácího prostředí. Náš soupeř ze Zubří má mladej tým a vůbec nechci přemýšlet o tom, jestli je to pro nás výhoda nebo ne. Každopádně Zubří odehrálo v sezóně hodně podařenejch zápasů. Náš cíl je soustředit se na naši hru, která je založena hodně na hře jeden na jednoho. Chceme vyhrávat individuální souboje a především se z nich pak střelecky prosadit. Budeme se soustředit na to, abychom soupeře nepustili do jejich silné hry a rychlých protiútoků. Spoléhat budeme na zaplněnou halu, která nás požene za vítězstvím. Nemáme jiný cíl než vyhrát oba domácí zápasy.“

Pavel Chotěborský, křídlo: „Zubří je těžký soupeř. Asi si většina řekne, že nám má za minulou sezónu co vracet. Ale já si naopak myslím, že odplatit soupeři musíme my a to porážku v letošním semifinále Českého poháru. Čeká nás rychlá a tvrdá házená, která nás ale všechny baví a z mého pohledu je to naše čtvrtfinále to nejatraktivnější.“