Otevírací duel sezóny již zítra!

Už zítra se otevřou brány zimního stadionu, aby po roce přivítaly házenkářské fanoušky v rámci STRABAG Rail extraligy. Počtvrté za sebou se naši Lovci v úvodním duelu představí právě v unikátním prostředí a v zápase se slavnostním hávem.

Jejich prvním soupeřem v nové sezóně bude tým TJ Sokol Nové Veselí. Celek, který před sezónou prošel částečnou obměnou kádru a po dlouhých letech také změnou na trenérském postu.

Představení našeho prvního soupeře na stránkách ČSH čtěte zde.

Naši Lovci se na soutěžní utkání po velmi dlouhé době (naposledy se hrálo v březnu!) těší a do nové sezóny startují nejen s vysokými ambicemi, ale také se čtyřmi novými členy týmu (Maximiliam Jonsson, Berin Keso, Daniel Zourek, David Kylíšek). Pro trenéry tak vyvstávají příjemné starosti, neboť na soupisku k utkání lze zapsat 16 hráčů, dvojice Roman Jelínek – Jan Landa má ale k dispozici rovnou dvacítku.

Kdo z nich se dostane do sestavy pro otvírací duel sezóny, se dozví všichni fanoušci v sobotu večer. Jak jsme již informovali dříve, i tento zahajovací duel bude mít atributy slavnostního střetnutí. Svoje kouzlo zápasu dodá také netradiční prostředí zimního stadionu.

Vstupenky na utkání jsou do pátku v předprodeji na prodejně Květinka Lovosice v ulici 8. května 27/4. Od sobotního dne si je pak budete moci pořídit také v akreditačním stanu Házenkářského festivalu Lovosice, kterého je extraligové střetnutí součástí. Zbývající vstupenky budou v prodeji na pokladně u zimního stadionu. Cena vstupenky je jednotná 80 Kč a čtvrtina z vybrané částky poputuje v rámci motta „Lovci mají srdce“ ve prospěch dvou úžasných dětí: šestnáctiletého Ládíka a tříleté Rozárky.

Utkání začíná v sobotu 5. září od 17:45 hodin a bude vedeno ve speciálním režimu s ohledem na nařízení vlády:

  • prodávají se vstupenky pouze do sektoru C,
  • každý sektor (další dva sektory jsou určeny pro účastníky Házenkářského festivalu) má svůj samostatný vchod, jiný vchod pro vstup na utkání nelze použít,
  • mezi jednotlivými sektory nelze přecházet,
  • na utkání nebude vpuštěn nikdo, kdo nebude mít nasazenu roušku nebo jinou ochranu úst a nosu, přičemž tato ochrana bude pro diváky povinná po celou dobu utkání!

Děkujeme za pochopení a moc se na vás v sobotu těšíme. JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Komentáře před zápasem: 

Jan Landa, trenér HK FCC Město Lovosice: „První zápas sezony je vždy něčím specifický a to nejen proto, že ho odehrajeme opět v krásném prostředí zimního stadionu. Po dlouhé pauze se představíme v soutěžním utkání. Nicméně nejen výsledky, ale zejména předváděná hra našich borců v přípravných zápasech, nám doufám dodá potřebné sebevědomí k tomu, abychom připravili divákům jak v hale tak v televizi příjemný sobotní večer plný kvalitní házené. Celek Nového Veselí opustilo několik důležitých opor společně s jejich trenérem. Nerad bych se proto jakkoliv k soupeři vyjadřoval. Naše filosofie s Romanem je stejně postavená na tom, že bychom se primárně chtěli soustředit na sebe, hrát naši hru bez ohledu na to, kdo proti nám bude stát. Věřím, že si tento házenkářský večer užijeme stejně jako ve všech předchozích letech.“

Jan Kupa, spojka HK FCC Město Lovosice: „Po pětiměsíční pauze nás konečně čeká ligové utkání, pro mě speciálně proti Novému Veselí. To prošlo před sezonou mnoha změnami, pár hráčů jim odešlo, ale osa týmu zůstala a pořád mají kvalitní mužstvo. My však chceme navázat na povedené výsledky z přípravy, kde jsme se prezentovali kvalitní obranou. Na zápas se všichni velmi těšíme a chceme znovu ukázat, že Lovosický ,,zimák” je pro soupeře nedobytný.“