Úvodní duel sezóny přinese další házenkářskou oslavu

Počtvrté za sebou se na úvod extraligového kolotoče otevřou brány zimního stadionu v Lovosicích, aby přivítaly fanoušky v rámci speciálního otevíracího střetnutí nové sezóny.

Utkání na zimním stadionu: sobota 5. září

V roce 2017 se klub HK Lovosice poprvé rozhodl představit extraligu ve slavnostním kabátě a v prostředí zimního stadionu. Před třemi lety jsme společně oslavili 60 let od založení našeho klubu a protože unikátní utkání slavilo úspěch, rozhodli jsme se uspořádat další ročníky. Postupně tak přišel rok 2018 a loučení Honzy Landy s jeho aktivní hráčskou kariérou. Následoval rok 2019, ve kterém byl otvírák extraligy věnován oslavě házené v Ústeckém kraji.

Rok 2020 naštěstí pro Lovce nepřináší žádné hráčské loučení, ale rozhodně to neznamená, že bychom si házenkářskou parádu pro fanoušky chtěli nechat ujít. I přesto, že aktuální situace hromadným akcím a sportu všeobecně úplně nepřeje, rozhodli jsme se „do toho jít“ a znovu tak pro všechny házenkářské příznivce připravit nevšední úvodní duel sezóny.

Rok 2017 – Oslavy 60 let klubu HK Lovosice

Tým „1977“, který přebíral ocenění v rámci „Oslav 60 let házené v Lovosicích“.

Rok 2018 – Poslední zápas Honzy Landy

Honza Landa v rámci svého posledního utkání vstoupil do Společenství legend Lovci Lovosice.

Rok 2019 – Oslava házené v Ústeckém kraji

Jednou z oceněných osobností Ústeckého kraje byl také bývalý předseda klubu Václav Kubíček, který bohužel v letošním roce odešel do házenkářského nebe.

V rámci prvního kola STRABAG Rail extraligy přivítají Lovci Lovosice soupeře z Vysočiny, který se v letošní sezóně chystá na zápasy evropského poháru. Svoje kvalitní výkony a postavení v tabulce přijede do Lovosic ukázat tým TJ Sokol Nové Veselí, jehož lovosičtí házenkáři přivítají v sobotu 5. září od 17:45 hodin. Utkání je opět součástí obřího mládežnického turnaje „Házenkářský festival Lovosice“, který na severu Čech narostl opravdu do gigantických rozměrů (72 týmů startujících ve 3 věkových kategoriích).

„I přes komplikace okolo koronaviru a ztížených organizačních podmínkách jsme se rozhodli, že ani letos nechceme o úvod na zimním stadionu přijít. V našich podmínkách je to unikátní záležitost, kdy jsme na házenou v Čechách v minulých letech přilákali až dva a půl tisíce fanoušků. Letošní rok nemá žádné speciální téma, ale znovu věřím, že i tak budeme mít divákům co nabídnou“ říká k chystanému utkání ředitel HK Lovosice Vojtěch Srba.

Pro fanoušky bude v rámci utkání znovu připraven speciální program, nevšední aranžmá, grafika a efekty. A znovu budeme pomáhat v duchu motta „Lovci mají srdce“. Ti z vás, kteří na loňském utkání byli, si určitě pamatují Adámka Jíru. Letos to bude pro někoho, kdo sice nevidí svět svýma očima, ale VIDÍ SRDCEM ❤. Pro 16letého chlapce Ládíka, který je nejen nevidomý, ale trápí jej celá řada dalších zdravotních potíží. A také pro tříletou princeznu Rozárku, která se narodila s vrozenou genetickou vadou. Ládík aktuálně moc potřebuje nový zvedák, ale také speciální vozík, Rozárce chtějí rodiče dopřát rehabilitační prostor přímo v domě a také na míru uzpůsobený pokojíček. Věříme, že opět společně dokážeme přispět, aby se jejich život stal aspoň o kousek jednodušší.

Již několik týdnů usilovně pracujeme na tom, aby se sobota 5. září stala dalším házenkářským svátkem. Respektovat samozřejmě musíme všechna případná vládní nařízení a omezení, která ve spojitosti s aktuální situací v ČR jsou. V samostatném článku přineseme kompletní organizační pokyny k akci.

Prosíme všechny fanoušky, aby dbali pokynů pořadatelů a respektovali zvláštní režim sobotního střetnutí! Děkujeme!