V sobotu boj o prodloužení série!

Za stavu 0:2 budou v sobotu nastupovat Lovci ke třetímu utkání semifinále Strabag Rail extraligy. Odvracet tak budou matchball soupeře z Karviné.

3. utkání SF: HK FCC Město Lovosice – HCB Karviná, 
sobota 5. května 17:00 

V nevýhodné pozici půjdou házenkáři Lovosic do domácího duelu semifinálové série. Ani v jednom z předchozích utkání se jim totiž nepodařilo soupeře porazit a Karviná si tak do Lovosic veze uklidňující vedení 2:0 na zápasy. K utkáním v Karviné jsme se podrobněji vraceli ve 3 předchozích příspěvcích:

1. komentář k utkání,
2. ohlasy hráčů,
3. rozhovor s trenérem Milanem Berkou.

Co napsat k zápasu v Lovosicích? Asi nejprve fakta: Lovci podlehli v prvních dvou zápasech (25:28, 18:24). V obou utkáních si vybrali hluché střelecké momenty, které je připravily o možnost vybojovat některé z vítězství. K prodloužení série musí v sobotu bezpodmínečně zvítězit. Pokud chtějí sérii vrátit zpět do Karviné k rozhodujícímu střetnutí, museli by vyhrát obě domácí semifinále.

A to není vůbec jednoduchý úkol. I přesto, že oba zápasy v základní části skončili remízou (26:26 v Karviné a 25:25 v Lovosicích). I to dokazuje, jak vyrovnaný by mohl být i další duel.

Co může Lovce posunout do nedělního střetnutí: 

1. výkon na hranici herních možností všech hráčů,
2. jistota v obraně a spolehliví brankáři,
3. minimum technických chyb a vyvarování se brankově „hluchých“ míst,
4. bojovnost, zarputilost, férová hra s minimálním množstvím vyloučených,
5. efektivní obrana proti hře Karviné 7 na 6,
6. schopnost ubránit dva obry soupeře na postu pivota (Užek, Piatek),
7. maximální podpora domácího publika.

Sedm atributů, bez kterých nelze pomýšlet na úspěch v zápase s těžkým a maximálně namotivovaným soupeřem. Ale o tom všem je play-off, část sezóny, pro kterou tým odváděl výkony po celou základní část.

Lovci dnes na svých FB profilech osobně vyzývali všechny fanoušky, aby jim v důležitých chvílích vyjádřili podporu a pomohli jim společně překonat semifinálového soupeře:

 

Vstupenky na sobotní duel můžete ještě do zítřejší 17 hodiny zakoupit ve Farmářském obchůdku Pod radnicí (Osvoboditelů 40/19, Lovosice). Kompletní informace k předprodeji najdete zde. Všechny vstupenky jsou na konkrétní místo! Majitelé předem zakoupených vstupenek budou mít přednostní vstup do haly, nemusí tak čekat frontu u pokladny. Ta se bude určitě tvořit s ohledem na prodej lístků na jednotlivá sedadla. Doporučujeme tedy využít předprodeje! 

Pro členy HK Lovosice (hráči, trenéři) platí pro sobotní utkání speciální režim vstupu, kdy je nutné se nahlásit u trenérů dané kategorie a do haly přijít společně samostatným vchodem.

Utkání ve sportovní hale Chemik začíná v sobotu 5. května od 17 hodin. Přijďte podpořit lovosické házenkáře a vytvořit jim atmosféru důstojnou semifinálového boje! Děkujeme! JSME JEDEN TÝM, MY A VY!