Lovci v Karviné neuspěli, doma budou bojovat o pokračování semifinále!

Ani v jednom z víkendových zápasů semifinále proti HCB Karviná nebyli Lovci Lovosice úspěšní a v domácím prostředí se tak budou snažit odvrátit konec série.

1. utkání semifinále:

HCB Karviná – HK FCC Město Lovosice
28:25 (14:12)

Především první utkání semifinále ukázalo, jak důležité může být pro konečný výsledek domácí prostředí. Úvodní duel rozhodovaly maličkosti a lépe se v detailech nakonec dařilo Karviné.

Karviná dokázala od začátku držet vedení na svojí straně. Dvakrát se jí v prvním poločase povedlo odskočit na výraznější brankový rozdíl (8:3, 10:7), aby v samém závěru první půle dokázali Lovci snížit na rozdíl jediné branky (13:12). V poslední sekundě ale stanovil závěrečný účet po třiceti minutách pivot Piatek a Karviná tak do šaten odcházela za stavu 14:12.

V úvodu druhého poločasu se Lovcům po dvou slepených brankách Motla podařilo srovnat stav na 15:15. Vzápětí byl ale stejný hráč vyloučen na dvě minuty a Karviná přesilovky využila k získání vedení 17:15. Ve 39. minutě domácí vedli již 20:16, ale když poctivě pracující obrana v součinnosti s brankářem Adamíkem povolila soupeři v rozmezí 39.-49. minuty jen dva góly, otočili Lovci stav zápasu na 23:22 v jejich prospěch. Karviná opět srovnala, abychom v 52. minutě měli šanci ze sedmičky znovu převážit vedení na naši stranu. Bohužel Sýkora z nařízeného hodu trefil pouze břevno a když jsme v dalším útoku vyprodukovali technickou chybu, využil nabídnuté šance soupeř. Dlouhých osm minut pak Lovci nevstřelili gól a nakonec v prvním utkání podlehli po statečném výkonu 25:28.

Sestava a branky Lovců: Hrdlička, Adamík – Franc 3, Landa, Sýkora 2, Motl 7, Stach, Bouček 4, Jelínek 2, Bičiště, Klimt 6, Konárik, Semerád, Hrdlička L., Malý 1.

7m hody: 5/5 – 2/0, vyloučení: 4 – 5, rozhodčí: Macho, Hájek, diváků: 802.

 

2. utkání semifinále:

HCB Karviná – HK FCC Město Lovosice
24:18 (10:11)

Do druhého zápasu jsme šli oslabeni o nejlepšího extraligového střelce Jiřího Motla, který sice na krátký úsek zápasu nastoupil na hřiště, ale zranění ve druhém poločase jej ze hry distancovalo úplně.

Začátek utkání byl lepší z naší strany a soustředěný výkon přinesl vedení 4:2 (8. minuta). Bohužel hned v úvodu nás postihl střelecký výpadek v trvání deseti minut a Karviná otočila skóre na 6:4. Do 23. minuty si pak soupeř udržoval třígólový náskok. Lovcům skvěle vyšla závěrečná pasáž mezi 24.-30. minutou střetnutí, kterou vyhráli 5:1 a celkově pak dosáhli na vítězný první poločas v poměru 11:10.

I úvod druhé půle vyzněl dobře pro Lovce, ve výborném výkonu pokračoval brankář Adamík a ve 36. minutě jsme vedli po gólu Sýkory 14:12. Osmnáct minut bez vstřelené branky (s minimem našich střeleckých příležitostí) rozhodlo o osudu druhého zápasu. Karviná přidala sedm branek v řadě, na které jsme dokázali odpovědět až v 54. minutě gólem Boučka na 19:15. Na další korekci ve skóre již Lovci neměli síly a ve druhém zápase podlehli Karviné 18:24.

Série se za stavu 0:2 přesouvá do Lovosic, kde budeme v sobotu 5. května od 17 hodin bojovat o její prodloužení min. do neděle. Děkujeme věrným fanouškům, kteří za námi přijeli do Karviné, i těm, kteří nás podporovali na dálku. Vaši podporu budeme v sobotu potřebovat! JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Sestava a branky Lovců: Hrdlička, Adamík – Franc, Landa, Sýkora 4, Motl 1, Stach, Bouček 4, Jelínek 3/1, Bičiště, Klimt 1, Konárik, Semerád, Hrdlička L., Malý 5.

7m hody: 1/0 – 1/1, vyloučení: 3 – 4, rozhodčí: Bečička, Horák, diváků: 894.

Rozhovor s trenérem Milanem Berkou + ohlasy hráčů přineseme v samostatném článku.