Bitva o bronz pokračuje, Lovci bojují o 6. medaili v historii!

Nadcházející víkend bude poslední možností pro všechny fanoušky, kdy mohou podpořit Lovce v domácím prostředí. A rozhodně bude o co hrát!

3. a 4. utkání série o 3. místo:

HK FCC Město Lovosice – HC ROBE Zubří,
sobota 19. 5. + neděle 20. 5. od 17 hodin

Celkem pětkrát v klubové historii dokázali házenkáři Lovosic vybojovat cenný kov. Dvakrát to bylo stříbro, třikrát bronz. Poslední medaili se Lovcům podařilo získat v sezóně 2014/2015, kdy jsme se ze 6. příčky po základní části dokázali probojovat až do finále soutěže. V tom jsme nestačili na suveréna tehdejší doby, tým Talentu Plzeň.

Letos mohou Lovosice medailovou sbírku znovu rozšířit o další bronz. Sérii mají rozehranou dobře, když z úvodního víkendu přivezli jedno vítězství. A daleko nebylo ani ke dvěma výhrám. O druhý bod jsme ve velmi dobře odehraném utkání přišli až v posledních vteřinách základní hrací doby. Úspěšně proměněná sedmička Zubří v 60. minutě, i v poslední sekundě druhého prodloužení znamenala rozhodnutí ze sedmimetrových hodů. V nich bylo jistější Zubří a dokázalo tak srovnat sérii na 1:1.

S jedním vyhraným zápasem z prvního víkendu je spokojený také nejlepší střelec Strabag Rail extraligy Jiří Motl. Ten se zranil ve druhém semifinálovém zápase proti Karviné a do sezóny tak již nezasáhne, na dálku ale svým Lovcům držel palce: „Věřil jsem klukům, že mohou přivézt jedno vítězí ze Zubří, což se také podařilo. Škoda nedělního utkání, kdy jsme v prodloužení vedli o dvě branky a šli do útoku. V tu chvíli jsem věřil, že vyhrajeme, ale ztratili jsme lehce míč a Zubří dalo snadný gól. Myslím si, kdybychom tuto chybu neudělali, tak utkání dotáhneme do vítězného konce. I tak je to pro nás velká šance získat bronzovou medaili a o stupínek vylepšit loňské umístění.“

Nyní čekají na oba týmy další dva duely, které se přesouvají do haly Chemik v Lovosicích. A do Zubří se nikdo z Lovců vracet nechce, jak potvrzují i slova trenéra Milana Berky: „Těšíme se na víkendové zápasy a doufáme, že sérii zakončíme v neděli výhrou a medaile tak zůstane v Lovosicích. U soupeře jsme podali dobrý výkon a určitě je v našich silách jej zopakovat i v domácím prostředí. Věříme, že po třech letech budeme znovu v Lovosicích slavit zisk další medaile.“

A co vede k medaili podle zraněného kanonýra Lovců? „K tomu abychom mohli uspět, určitě vede 100% koncentrace na oba zápasy. Musíme pokračovat v tom, co vedlo k úspěchu v Zubří, kde se nám dlouhodobě nedařilo, a to agresivní obranou podpořenou v bráně Arturem nebo naším Honzíkem :). Musíme se vyvarovat technickým chybám a zbytečným vyloučením. Pokud to zvládneme, nemám pochyb o zisku medaile,“ věří svým spoluhráčům Jiří Motl, který bude Lovce povzbuzovat v hledišti haly.

K již odehraným duelům v Zubří se vrátila i rozehrávka Lovců Jiří Bouček: „Před odjezdem do Zubří bych jednu výhru určitě bral,ale po víkendu je to pro mě trochu smutné. Byli jsme kousíček od vedení 2:0 v sérii.“ Bouček zároveň věří v podporu lovosických fanoušků: „Zubří k nám přijede za stavu 1:1 a určitě bude chtít vrátit sérii zpět do Zubří. My budeme potřebovat podporu fanoušků a doufám, že si jich do haly najde cestu co nejvíce a pomohou nám k bronzu. Byla by to odměna za celoroční práci, kterou bychom mohli společně v neděli v Lovosicích oslavit.“

Co více napsat k zápasům, ve kterých můžeme získat další medaili? Snad jen znovu zopakovat, že třináct let v řadě jsme mezi top týmy, udržujeme si konstantní výkonnost, přičemž pracujeme téměř výhradně s našimi odchovanci. Zatímco náš rozpočet nedosahuje zdaleka výše ostatních špičkových klubů, výsledky naší práce mluví za vše. Rozhodně jsme všichni unavení dlouhou a náročnou sezónou, ale na všech polích se budeme snažit o víkendu odevzdat maximum, které by nás dovedlo ke společnému cíli. Ať již to bude před samotným zápasem, kdy bude pro fanoušky k dispozici fan zóna na venkovním hřišti vedle haly Chemik, nebo přímo na palubovce, kde budou hráči a realizační tým bojovat za všechny malé i velké Lovce, nebo v hledišti, kde nás budou podporovat naši věrní. My všichni JSME totiž JEDEN TÝM, MY A VY! Jsme Lovci!

Utkání začínají v lovosické hale v sobotu i v neděli shodně od 17 hodin. V sobotu od 15 hodin bude zároveň fungovat fan zóna (více informací v článku zde). Přijďte se společně pobavit, trochu pocuchat nervy a hlavně si užít poslední házenkářský víkend v podání Lovců!