Cesta za snem začíná: prvním soupeřem je pro Lovce tým Kopřivnice!

Po dvou týdnech se opět rozběhne Strabag Rail extraliga. Základní část je za námi a nyní nastává „fáze pravdy“, ve které se rozhodne o úspěchu nebo neúspěchu v celé sezóně.

Čtvrtfinále Strabag Rail extraligy:

HK FCC Město Lovosice – KH Kopřivnice

1. utkání: sobota 14. dubna 17:00
2. utkání: neděle 15. dubna 17:00

Dvacet dva kol bojovali Lovci o postup do play-off a také o co nejlepší postavení do nadstavbové části. Od sezóny 2005/2006, tj. 13 let v řadě, nechybíme mezi elitními týmy, které bojují o medaile. Pětkrát jsme si sáhli na cenný kov (2 x 2. místo, 3 x 3. místo) a stejný cíl máme i letos. Poslední kolo Strabag Rail extraligy rozhodlo o tom, že do play-off půjdeme ze 3. příčky a naším soupeřem tak bude šestý tým v pořadí, kterým se stal celek Kopřivnice.

O tom, jak se na našeho soupeře dívají sami Lovci, jste si již mohli přečíst v ohlasech po skončení základní části. Komentáře osmi našich Lovců najdete v článku zde. Z našeho tábora znějí jednoznačně hlasy, že postup mezi nejlepší osmičku je jen dílčím krokem. Všichni Lovci se shodli také v tom, že Kopřivnice je nepříjemný protivník, ale všichni zároveň věří v sílu týmu a zkušenost lovosického celku.

Jejich slova potvrdil v rozhovoru také ředitel klubu Vojtěch Srba: „My jsme s umístěním v základní části splnili první krok, teď chceme udělat ten druhý a to je postup do semifinále. Co se týká soupeře, nečeká nás určitě nic jednoduchého. Obě utkání ze základní části byla vyrovnaná, doma jsme vyhráli o dva góly, v Kopřivnici šťastně o jediný. Play-off je úplně jiná soutěž, rozhodovat bude momentální forma a já věřím, že my máme natolik zkušené družstvo, že výsledky ze základní části potvrdíme. Ostatně jiný cíl si ani dávat nemůžeme.“

Celý rozhovor s ředitelem klubu si pak můžete přečíst zde.

Souboje s naším čtvrtfinálovým protivníkem v základní skupině byly vyrovnané a dramatické. V domácím prostředí jsme Kopřivnici porazili jen o dvě branky (34:32). Moravský celek Lovce ve druhém poločase hodně trápil a ještě minutu před koncem jsme vedli o jedinou branku. O dvou bodech pro náš celek nakonec rozhodla branka Miloslava Sýkory v poslední minutě střetnutí. Duel v Kopřivnici nebyl o nic méně dramatický. Přestože jsme po většinu utkání vedli, v 56. minutě se domácím podařilo utkání otočit a v poslední minutě svítila na ukazateli remíza. Šest vteřin před koncem střetnutí se dokázal prosadit Jiří Motl a šťastně jsme tak z Kopřivnice odvezli oba body. I tyto dva výsledky jsou ukazatelem, že nás o víkendu nečeká nic jednoduchého.

Ohlasy z obou táborů si můžete přečíst v článku na webu ČSH.

Třetí místo po základní části znamená pro Lovce začátek série v domácím prostředí, kde o víkendu sehrajeme první dva duely čtvrtfinále. Obě utkání začínají shodně v 17 hodin, důležité informace ke vstupenkám jsme přinesli již v úterním článku.

Zveme všechny příznivce Lovců, aby přišli naše házenkáře podpořit a vytvořili znovu bouřlivou kulisu těmto důležitým bojům. Potřebujeme každého z vás! Série se hraje na tři vítězná střetnutí a cílem Lovců je odjíždět ke třetímu duelu do Kopřivnice za stavu 2:0. Buďte u toho, buďte naším sedmým hráčem! JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Na čtvrtfinálové duely se můžete naladit také speciálním videem, které jsme pro play-off natočili.