Do odvety v Hranicích povezou Lovci tříbrankový náskok

Úvodní duel čtvrtfinále Českého poháru sehráli dnes naši házenkáři proti družstvu Hranic. Soupeře porazili rozdílem tří branek 30:27.

1. utkání ČF Českého poháru: 

HK FCC Město Lovosice – TJ Cement Hranice
30:27 (12:14)

Stejně jako v osmifinále, také do čtvrtfinálového zápasu vstupovali Lovci s taktikou zapojit do hry co nejvíce hráčů širšího kádru a nechat tak odpočinout základní kouli před důležitým sobotním zápasem proti Dukle Praha. Hraničtí od začátku střetnutí tahali za delší konec provazu, našemu týmu se nedařilo v obraně a nechával tak soupeře velmi často střílet z vyložených pozic, oproti tomu naše útoky postrádaly důraz. Pozorně pak v brance Hranic chytal Pepa Kučerka a výsledkem bylo neustálé vedení našeho protivníka. Ve 24. minutě pak navíc Honza Landa uviděl červenou kartu a Lovci odcházeli do šaten s dvoubrankovým mankem 12:14.

Stejný rozdíl svítil na ukazateli i ve 36. minutě. Pak ale Lovci dokázali srovnat hru (18:18) a díky pětigólové sérii  získat dokonce vedení 23:18. Soupeř pak několikrát zkorigoval na rozdíl dvou branek, aby konečné skóre stanovil gól Lukáše Malého na 30:27.

Nejlepším hráčem utkání byl vyhlášen sváteční střelec Jiří Semerád, který dnes vstřelil 3 branky. Odveta čtvrtfinále se hraje 20. prosince od 17 hodin v Hranicích. Další extraligové střetnutí hrajeme již v sobotu 9. prosince proti Dukle Praha (zájezd na Duklu zde). Děkujeme všem našim fanouškům za podporu a také všem, kteří dnes přinesli na utkání plyšáka pro děti z Nemocnice Litoměřice. Nasbíralo se celkem 11 pytlů hraček! Hluboká poklona vám všem. JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Komentář k utkání: 

Václav Toman, trenér HK FCC Město Lovosice: „Dnes jsme chtěli ušetřit síly a proto jsme rozložili hru na všechny hráče kádru. Sehrajeme během sedmi dnů tři zápasy a v rámci nich nás čeká velmi těžké utkání na Dukle. I díky změnám v kádru jsme neodehráli úplně dobrý první poločas, v začátku druhého se nám ale začalo dařit a utkání jsme otočili. Jsme šťastní, že jsme dokázali zvítězit a věřím, že výsledek zopakujeme i v odvetě na půdě soupeře.“

Sestava a branky Lovců: Hrdlička, Adamík – Franc, Landa, Kalík 1, Sýkora 4/1, Motl 2, Bouček 2, Jelínek 3, Bičiště 1, Klimt 6, Konárik 2, Semerád 3, Karlovec 1, Malý 5.

7m hody: 2/1 – 1/1, vyloučení: 4 (ČK přímá Landa) – 2, rozhodčí: Kozler, Zych, diváků: 357.

Nejlepším hráčem zápasu byl vyhlášen pivot Jiří Semerád (č. 24).

Nejlepším hráčem zápasu byl vyhlášen pivot Jiří Semerád (č. 24).