Lovce čeká další duel! Uspějí i proti Frýdku-Místku?

Od posledního zápasu proti Kopřivnici uplynuly sotva čtyři dny a házenkáři Lovosic se již pilně chystají na další extraligový boj.

8. kolo extraligy mužů:

HK FCC Město Lovosice – Pepino SKP Frýdek-Místek,
sobota 11. 11. 17:00

Do konce roku čeká na všechny extraligové kluby ještě pořádná porce zápasů nejen v nejvyšší mužské soutěži, ale také v Českém poháru. Šest ligových kol a pro ty úspěšné v osmifinále Českého poháru (Lovci jej hrají ve středu 15. 11. od 18 hodin proti extraligovým Strakonicím) další dva zápasy v této soutěži.

Všichni chtějí do konce roku maximálně bodovat a Lovci nejsou výjimkou. Čeká je ale těžká úloha, vždyť ze šesti ligových střetnutí hrají jen dvakrát v domácím prostředí (Frýdek-Místek, Zubří), čtyřikrát pocestují Lovosice ven (Jičín, Strakonice, Dukla, Brno). Nutností je bodovat v domácím prostředí a první krok musí Lovci učinit již tuto sobotu, kdy přivítají celek Frýdku-Místku.

Ten sice nevstoupil do nového soutěžního ročníku ideálně, ale i ze slov trenéra Lovců Milana Berky je zřejmé, že kolísavá forma zkušeného celku je jen otázkou času. Frýdek-Místek má po sedmi kolech na svém kontě 4 body. První zakolísání týmu, nepočítáme-li očekávanou porážku na palubovce posledního českého mistra Dukly Praha, přišlo ve 3. kole. V tom moravský celek podlehl doma o jednu branku Brnu. Tuto prohru si dokázal vynahradit také jednogólovým vítězstvím v Hranicích. Pak ale přišla série tří proher, kterou přerušilo jen pohárové vítězství na palubovce Velké Bystřice.

Ani tyto zatím nevýrazné výsledky ale nemění nic na tom, že do Lovosic přijede zkušený celek. Navíc možná se vzpomínkou na to, že v loňské sezóně dokonce v rámci předposledního kola základní části dokázal v Lovosicích zvítězit. Pro naše hráče to tehdy bylo nepříjemné zaváhání, které nás stálo lepší umístění v tabulce a především výhodnější pozici pro play-off.

Vše je ale zapomenuto a nás čeká nový duel. V něm rozhodně nechceme zopakovat loňský nevydařený výsledek, naopak chceme v domácím prostředí navázat na dobré výkony z Karviné (remíza) a proti Kopřivnici (výhra).

Proti Lovcům bude, jak jsme již psali výše, stát zkušený celek. Namátkou jmenujme střelce Vojtu Petrovského, nejlepšího střelce Frýdku-Místku v letošní sezóně Martina Kocicha, Jaroslava Dybu nebo na pivotu hrajícího Adama Gřeška. Branku našeho soupeře pak střeží Vít Pyško, který již několikrát svůj tým dokázal výrazněji podržet. V roli hrajícího asistenta se představí náš odchovanec Miloslav Krahulík.

Ohlasy před utkáním:

Milan Berka, trenér HK FCC Město Lovosice: „Po týdnu nás čeká další domácí duel, ve kterém znovu nechceme zaváhat. I Frýdek-Místek je těžký soupeř. Přestože se mu nepovedl začátek sezóny, tak například v Hranicích dokázal vybojovat cenné body. Je to tým, který je již delší dobu spolu a je jen otázou času, kdy znovu naskočí a chytne rytmus. Pozor si musíme dávat především na spojky Petrovského, Dybu nebo Kichnera. Velmi silný v individuálních činnostech jeden na jednoho je nejlepší střelec týmu Kocich, oporou je brankář Pyško. Zapomenout nesmíme ani na Tomáše Hese, který u nás dříve působil. Svoji kvalitu Frýdek-Místek ukázal již v loňské sezóně, ale my jdeme jednoznačně za dalším vítězstvím.“

Utkání začíná v hale Chemik v sobotu 11. listopadu od 17 hodin. Nezapomeňte, že v tomto utkání budeme znovu soutěžit v poločasové soutěži, ze které vzejde další finalista boje o americkou lednici v hodnotě 40 tisíc korun. Podrobnosti k soutěži naleznete zde.

Těšíme se na další extraligový souboj a věříme, že stejně jako v utkání proti Kopřivnici, budete znovu naším sedmým hráčem. JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,