Semifinálová Cesta za snem začíná!

V pěti zápasech si Lovci vybojovali postup mezi nejlepší čtyři týmy extraligy mužů. Posedmé za posledních osm let!

Semifinále extraligy mužů:

Talent ROBSTAV M.A.T. Plzeň – HK FCC Město Lovosice,
pátek 14. dubna 18:00, sobota 15. dubna 17:00

Lovosická házená slaví další úspěch. Po třetím vítězství v Českém poháru v historii klubu neskončí házenkáři Lovosic v ligové soutěži podesáté (!) za posledních 12 let hůře jak čtvrtí! Můžeme být právem pyšní na to, jak stabilních výsledků dosahujeme, tím spíše že se nám to daří s týmem, který je většinově a dlouhodobě tvořen z našich vlastních odchovanců.

Podívejte se sami na umístění Lovců od roku 2010. Třikrát jsme zvedli nad hlavu pohár pro vítěze Českého poháru a jen jednou jsme za tu dobu skončili mimo elitní čtyřku. Je to výsledek společné práce všech našich mládežnických trenérů a elitního týmu mužů. Po loňském 6. místě, které bylo nejhorším umístěním Lovosic za posledních 15let, tak znovu saháme po medaili.

Umístění Lovců od sezóny 2010/2011:

Ročník 2010/2011: 2.místo – extraliga
Ročník 2011/2012: 4.místo – extraliga, vítěz Českého poháru
Ročník 2012/2013: 4.místo – extraliga
Ročník 2013/2014: 3.místo – extraliga
Ročník 2014/2015: 2.místo – extraliga, vítěz Českého poháru
Ročník 2015/2016: 6.místo – extraliga
Ročník 2016/2017: ? – extraliga, vítěz Českého poháru

Lovci mají za sebou těžké čtvrtfinále. Až v posledním možném zápase si zajistili postup do semifinále, o které bojovali s týmem HCB Karviná. Potvrdila se slova o vyrovnané sérii 4. a 5. týmu po základní části, ale také jsme dokonale zúročili domácí prostředí a podporu našich skvělých fanoušků. Vždyť v posledním zápase nás kupředu hnala více jak tisícovka z vás! Za to vám patří velké poděkování.

V semifinále nás čeká vítěz základní části, obhájce titulu a především držitel mistrovského titulu z posledních tří sezón: tým Talentu Plzeň. S tím jsme se letos utkali již třikrát. Dvakrát jsme v lize Západočechům podlehli (24:29, 22:29). Ve finále Českého poháru jsme na neutrální půdě v Brně stejného protivníka porazili 21:17.

Výsledky z posledních dvou sezón a vzájemných utkání Lovců a Plzně hovoří jasně ve prospěch soupeře a Plzeň také v semifinálové sérii bude favoritem. Nic ale není dopředu rozhodnuto a v lednu jsme si v Brně dokázali, že i tohoto soupeře můžeme porazit. Tým trenéra Martina Šetlíka nenabízí příliš slabých míst: v brance nestárnoucí Jan Štochl, na křídle nejlepší střelec soupeře David Poloz, trojice ofenzivních spojek Milan Škvařil – Milan Ivancev – Michal Tonar. A především posledně jmenovaný Michal, mozek týmu a druhý nejlepší střelec Plzně, bude poutat pozornost našich obránců.

Stejně jako čtvrtfinálová série, i semifinále je hráno na 3 vítězná střetnutí. V prvních dvou bude mít Plzeň jako vítěz základní části výhodu domácího prostředí. Třetí zápas uvidí Lovosice (sobota 22. dubna od 17 hodin). Případné 4. utkání by se hrálo znovu v Lovosicích (neděle 23. dubna).

Pojďme se společně pokusit o malý sportovní zázrak! Pro všechny fanoušky nabízí klub možnost zúčastnit se zájezdu do Plzně (viz informace zde). Ti z vás, kteří nebudou mít tu možnost, nás mohou na dálku podpořit prostřednictvím onlajnů (pátek, sobota) nebo TVcom. JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Ohlasy před utkáním:

Milan Berka, trenér HK FCC Město Lovosice: „Na semifinálové zápasy se moc těšíme. Sílu soupeře známe a poctivě se na Plzeň připravíme. Cesta k úspěchu vede přes 100% koncentraci, nasazení a disciplínu. Odehráli jsme s Plzní čtyři výborné poločasy ze šesti a na tyto výkony chceme navázat.“

David Bičiště, spojka HK FCC Město Lovosice: „Na Plzeňské půdě nás nečeká jednoduchý zápas, ale v boji o medaile to ani jinak být nemá. Očekávám atmosféru nad rámec extraligy a to i díky našim fanouškům, kteří se s námi do Plzně vypraví. Pokud chceme v Plzni uspět, musíme si hlavně pohlídat plzeňské trio v podobě dirigenta hry Michala Tonara, střelce Milana Škvařila a pravé křídlo Davida Poloze, který neomylně zakončuje plzeňské rychlé útoky. Pokud se budeme prezentovat hrou, kterou jsme předvedli minulý víkend v domácím zápase s Karvinou, věřím, že v Plzni dokážeme uspět.“

Rozhovor s Jiřím Motlem před semifinále extraligy na stránkách ČSH si můžete přečíst zde.