Lovce povedou v nové sezóně Berka a Toman

Před časem jsme vás informovali o tom, že na trenérské lavičce po letošní sezóně končí trenér Vladimír Šuma.

11218763_895194563870684_5134891764692454207_n

Trenérské obsazení HK FCC Město Lovosice v sezóně 2016/2017.

Vladimír Šuma má společně s Milanem Berkou před sebou poslední tři zápasy v této sestavě na lavičce lovosických házenkářů. Po této sezóně se již bude stávající kouč Lovců naplno věnovat svému hlavnímu zaměstnání, kterým je funkce místostarosty Města Lovosice.

Druhý z trenérů Milan Berka na naší lavičce zůstává, resp. se po roce stráveném na místě asistenta trenéra přesouvá na místo hlavního kouče našeho týmu. Vedle něj se pro příští sezónu objeví další muž z „lovosické“ líhně, který již dokonce má předchozí zkušenosti z působení na lavičce Lovců. Asistentem trenéra pro novou sezónu se totiž stane Václav Toman, který po neúspěšném vstupu Lovců do loňské sezóny přišel vypomoci trenérovi Vladimíru Šumovi. Pod jejich vedením pak tým dosáhl na historický úspěch v podobě stříbrné medaile z Extraligy mužů a vítězství v Českém poháru mužů.

Více k nástupu Vaška Tomana v sezóně 2014/2015 najdete v článku zde: odkaz

„Byly dvě možnosti řešení: buď přivést do klubu trenéra tzv. zvenčí bez jakýchkoliv vazeb na lovosickou házenou nebo vsadit na vlastní zdroje. Pro trenéra mimo Lovosice mluvil možný impuls pro všechny, neprovázanost na kohokoliv z klubu a jeho nezatížení jakýmikoliv jinými osobními vazbami. Reálně ale současný trh nenabízel v kombinaci s našimi finančními možnostmi žádnou takto vhodnou osobu,“ řekl k výběru trenéra ředitel klubu Vojtěch Srba.

„Vaška Tomana jsme vybrali proto, že na naší lavičce již nějakou dobu působil a za tuto dobu společně s Vladimírem Šumou dosáhl tým výborného výsledku. Po roční odmlce z rodinných důvodů jsme rádi, že na naši nabídku kývl a věříme, že budeme mít vhodně doplněnou trenérskou dvojici,“ je přesvědčen Srba.

V novém obsazení naší lavičky se nabízí paralela s historií lovosické házené. Podíváme-li se totiž do minulosti, tak mezi trenéry, kteří vedli „A“ tým mužů, jsme již měli možnost vidět trenérskou dvojici Berka – Toman. Jednalo se v obou případech o otce našich trenérů.

Přejeme nové trenérské dvojici hodně úspěchů a Lovcům zpět návrat na medailové pozice!

Kategorie: aktuality, tým "A"