Novým asistentem trenéra u týmu Lovců se stal Václav Toman

Dnes došlo v týmu našich házenkářů k posílení na trenérské lavičce. Vedle hlavního trenéra Vladimíra Šumy bude od dalšího utkání na lavičce jako asistent přítomen odchovanec Lovosic Václav Toman.

lovosice-dukla-27-10-2013-18

Václav Toman tak doplní trenérské duo na lavičce Lovců a bude zastávat oficiálně roli asistenta trenéra Vladimíra Šumy. Stejně jako hlavní trenér je odchovancem Lovosic, dlouholetým hráčem „A“ týmu a působil také v národním celku.

Vedle Lovosic se v české lize objevil také v dresu Dukly nebo Frýdku-Místku, se kterým získal interligový titul. Poté působil v Rakousku a v Německu, aby se jeho házenkářská cesta vrátila zpět do rodných Lovosic.

Roli asistenta při tréninkových jednotkách si Václav Toman vyzkoušel již za předchozího kouče Vojtěcha Srby, kterému v sezóně 2009/2010 vypomáhal. Nyní bude tuto pozici zastávat již tzv. „na ostro“ se vším všudy, tedy i s účastí na extraligových utkáních.

„O tom, že bychom rádi rozšířili trenérský post, jsme diskutovali již v loňské sezóně. Z vlastní zkušenosti vím, že dlouhodbě není osamocenost na lavičce únosná a je potřeba i jiný úhel pohledu. Současný výsledkový a herní propad celou situaci urychlil a my chceme dát družstvu nový impuls v podobě Vaška Tomana. Současně to odpovídá filozofii klubu, kdy se snažíme do házené vracet naše odchovance resp. plynule navázat na konec jejich hráčské kariéry tak, aby přesli do pozice trenéra. Vašek je druhým z rodu Tomanů, který po skončení aktivní kariéry usedne na trenérskou lavičku, stejnou funkci zastával dříve i jeho otec. Navíc sám má dva syny a oba již také hrají za nejmladší týmy Lovců. Toto je náš cíl, aby v házené pokračovaly celé rodiny,“ řekl k angažování Václava Tomana sportovní ředitel Vojtěch Srba.

Příchod Václava Tomana, který se stane pravou rukou trenéra, vítá samozřejmě i současný trenér celku Vladimír Šuma: „věřím, že Vašek přinese do týmu nový impulz a pozitivní signál, který po našich posledních výkonech, které nejsou úplně nejlepší, nutně potřebujeme. Vítám jeho pomoc, čtyři oči vidí více než dvě a já se budu moci soustředit i na jiné věci v tréninku. V tom si rozdělíme mezi sebe práci a já se tak budu věnovat především spojkám, jejichž hra nám v poslední době vázne.“

Přejeme nové trenérské dvojici na lavičce Lovců hodně štěstí a úspěchů.

Kategorie: aktuality, tým "A"