Do Lovosic přijede silné Zubří

Přetěžkého soupeře přivítají v sobotním dvanáctém kole extraligy naši házenkáři. V hale Chemik se představí celek Zubří, náš úvodní soupeř v letošním ročníku.

hhh

12. kolo extraligy:

HK FCC Město Lovosice – HC Zubří
sobota 28. 11. v 17hodin

V hale Chemik se v sobotu představí další ze silných soupeřů, když do Lovosic přijede aktuálně třetí tým tabulky Zubří. To společně s Duklou Praha ztrácí na vedoucí celek Hranic jediný bod a dokazuje tak svoji příslušnost ke špičce české extraligy.

Zubří má po odehraných jedenácti kolech na svém kontě osm výher, jednu remízu a dvě porážky. Sezónu začal zápasem právě s našimi Lovci, o kterém píšeme níže. Začátek sezóny nebyl v Zubří nikterak veselý, po domácí remíze s Lovci sice Zubří vyhrálo v Karviné o jednu branku, pak přišly ale dvě prohry v řadě (byť proti silným Hranicím a Dukle) a Zubří se tak po začátku krčilo na spodních patrech tabulky.

V dalších kolech již ale dokázalo, že letos bude aspirovat na nejvyšší extraligové příčky a postupně se propracovalo až k současné pozici mezi vedoucími týmy. Svoji výbornou formu prokázalo i v posledním zápase, kdy na palubovce Plzně otočilo nepříznivý vývoj střetnutí a zvítězilo o tři branky 28:25.

Zubří má svoji velkou sílu v ofenzivní činnosti, vždyť je druhým nejlépe střílejícím celkem extraligy a v tomto ohledu potvrzuje svoje zkušenosti a všeobecné očekávání nejlepší střelec Zubří Tomáš Řezníček. Tomu patří v tabulce střelců druhé místo se 79 vstřelenými góly. Družsto vedené trenérem Andrejem Titkovem, bývalým vynikajícím ligovým házenkářem a hráčem Zubří, je prošpikované zkušenými hráči. Před sezónou se do týmu navíc vrátil i zkušený brankář Milan Malina a vytvořil tak silnou dvojici společně s Petrem Orságem.

Kvalitu soupeřova kádru vyzdvihuje i náš trenér Vladimír Šuma: „čeká nás jeden z nejsilnějších extraligových týmů, který po nepodařeném začátku sezóny dokazuje, do kterých pater ligové tabulky patří. My se budeme snažit prodloužit domácí neporazitelnost, i když znovu postrádáme několik zraněných hráčů. Hra soupeře je založena na hře jejich spojek, vyzdvihnout musíme Tomáše Řezníčka, kterého já považuji za jednu z nejúdernějších spojek v soutěži. Mají velmi kvalitní obsazení postu pivota v podobě tria Šíra, Šlachta, Bechný, dále kvalitní defenzivu a z ní vyrážejí do rychlých protiútok ůkřídla Zahradníček, Douda. Soupeř určitě nebyl spokojen s domácí remízou v našem prvním vzájemném střetnutí a pojede si do Lovosic pro bodový zisk.“

Nezapomeňte, že sobotní střetnutí je spojeno s mnoha dalšími novinkami,  o kterých jsme vás informovali již v minulém článku Střílíme – třídíme – pomáháme! .  Zápas začíná v lovosické hale Chemik v sobotu 28. listopadu v 17hodin a Lovci zcela jistě budou potřebovat vaši podporu!

Naše poslední utkání

V letošním ročníku jsme s týmem Zubří otevírali nový extraligový ročník. Na začátku září cestovali naši házenkáři na Valašsko a první poločas se jim vůbec nevydařil. Po třiceti minutách totiž prohrávali s domácími 13:18 a nic nenaznačovalo tomu, že bychom měli na Moravě bodovat. Se začátkem druhé půle ale přišel nevídaný obrat našich borců, kteří otočili skóre utkání a v poslední desetiminutovce dokonce vedli tříbrankovým rozdílem. Tento náskok nakonec neudrželi, ale přesto si ze zápasu odvezli velmi cenný bod po remíze 33:33.

Vzájemná bilance utkání Lovci vs Zubří v posledních ročnících:

Vezmeme-li v úvahu výsledky vzájemných zápasů našich házenkářů a soupeře ze Zubří v posledních čtyřech sezónách (včetně podzimního utkání v Zubří), vychází nám z nich velmi pozitivní bilance 5výher – 2remízy – 2prohry.

Ročník 2014/2015

  • 6.kolo: Zubří – Lovosice 36:21
  • 17.kolo: Lovosice – Zubří 29:28

Ročník 2013/2014

  • 7.kolo: Lovosice – Zubří 36:31
  • 18.kolo: Zubří – Lovosice 27:33

Ročník 2012/2013

  • 3.kolo: Zubří – Lovosice 24:27
  • 14.kolo: Lovosice – Zubří 32:32

Ročník 2011/2012

  • 4.kolo: Zubří – Lovosice 24:21
  • 15.kolo: Lovosice – Zubří 24:23
  • Základní informace o soupeři: HC Zubří www.hczubri.cz

Příchody

  • Milan Malina, z Tremblay en France (1. liga, Francie), brankář, 30. září 1987, 195 cm, 92 kg
  • Adam Reček, z KH Kopřivnice, spojka, 30. května 1994, 194 cm, 122 kg
  • František Nesvadba, z dorostu, spojka, 12. září 1997, 189 cm, 85 kg
  • Štěpán Zeman, z dorostu, spojka, 9. května 1997, 199 cm, 90 kg

Odchody

  • Michal Dědek, do Tatran Litovel, křídlo
  • Kašpárek Stanislav, do Balatonfüredi KC (1. liga, Maďarsko), spojka

Realizační tým

  • Andrej Titkov, nový hlavní trenér, přišel z KP Brno, 15. března 1969
  • Pavel Hrachovec, nový asistent trenéra, přišel z UHK Krems an der Donau (Rakousko), 24. března 1974

Cíl klubu pro sezonu 2015-2016

  • Postup do play-off a následné boje o jednu z medailí.

Rozpočet A-týmu pro sezonu 2015-2016

  • 3 500 000 korun.
Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,