Přichází druhá posila na post spojky: Danylo Khaian!

Přichází druhá posila na post spojky: Danylo Khaian!

Lovci ohlásili druhou posilu do spojkového řadu, když po již dříve avizovaném přestupu Martina Říhy z Plzně vyztuží kádr trenérů Jelínka a Hríba nová akvizice přicházející z týmu slovenského mistra Tatranu Prešov.

21letý Danylo Khaian, narozený v ukrajinském Smolinu, podepsal v našem klubu víceletý kontrakt. 190 cm vysoký a 88 kg vážící hráč bude působit na postu levé spojky a rozšíří tak konkurenci na tomto postu, kde jsme převážnou část sezóny postrádali reprezentanta Jaroslava Trkovského.

Poslední dvě sezóny působil Danylo v týmu Tatranu Prešov, se kterým získal jeden mistrovský titul a jedno stříbro v domácí soutěži. Zároveň s Tatranem nastoupil v zápasech evropských pohárů EHF včetně dvojzápasu 2. kola Evropského poháru proti našemu celku.

Vyjádření sportovního ředitele klubu Jana Landy: 

„Naším cílem bylo přivézt do Lovosic ještě jednoho hráče. Ideálně takového, který umí bránit na středním bloku, tj. pozici 3 nebo 4 a ještě k tomu přetáhnout rychlý útok. Danylo všechny tyhle parametry spojuje a ještě jako bonus je velmi dobrý v postupném útoku. Je to klasická střelecká spojka. Kdo nás víc sleduje, tak ví, že hrajeme hodně jeden na jednoho a pestrost hry v podobě střelby z dálky nám tam občas chybí. Věřím, že Danylo nám ji do týmu přinese. Je to mladý hráč s velkým potenciálem a já věřím, že sezóny u nás mu pomůžou tu jeho kvalitu ještě zvednout stejně tak jako se nám to podařilo například u Marka Hniďáka. Určitě to bude velká posila do týmu.

Zároveň zvyšuje konkurenci schopnost na našich spojkových postech, přestože máme spoustu mladých hráčů, kteří prokázali, že na tomto postu mohou hrát. Konec sezóny nám ukázal, že žádná šířka kádru není dostatečná a je potřeba se na tyto situace připravit a být v plné síle. Tzn. mít zdvojené posty a jen takto můžeme pomýšlet na ty příčky nejcennější.“

Vyjádření hráče Danyla Khaiana:

„Přicházím po výborné sezóně v Prešově, kdy se nám podařilo se po roce znovu získat titul. Měli jsme dobrý tým s dobrými hráči a jsem rád, že jsem si s nimi mohl zahrát. Dostal jsem na hřišti svůj prostor a myslím, že jsem v něm i něco ukázal.
 
V české lize již mám něco odehrané a podle mě je o něco kvalitnější než ta slovenská. Pamatuji si na zápasy i proti Lovosicím, byly to těžké zápasy. Jsem rád, že Prešov českou Extraligu hrál a mohl jsem tak získat nějaké zkušenosti.
 
Na první sezónu v Lovosicích se velmi těším. Podle mě jsou Lovosice velmi kvalitní tým, kde může mladý hráč zase o něco vyrůst a já doufám, že se ukážu v co nejlepším světle. Chci dokázat trenérům i fanoušků, že jsem sem přišel udělat maximum a že chci hrát.“
Danyle, vítej v týmu Lovců! JSME JEDEN TÝM, MY A VY! 
Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,