S Lovci se po bronzových oslavách loučí Giorgi a Tom.

S Lovci se po bronzových oslavách loučí Giorgi a Tom

Společně s týmem ještě bronzové medaile oslaví, o další cenný kov v následující sezóně ale již v loveckém dresu bojovat nebudou. Křídelník či spojka Giorgi Dikhaminjia a brankář Tom Shem Tov budou pokračovat ve své kariéře v jiných klubech.

Giorgi Dikhaminjia se k Lovcům připojil již v létě před startem nového ročníku, na sever Čech zamířil z německého TSG Lubbenau. Ve svém prvním zápase na palubovce mistrovské Plzně se uvedl 4 góly. Celkově naskočil v barvách Lovosic do 28 soutěžních zápasů, ve kterých nastřílel 61 gólů. Během svého působení u nás byl navíc nominován na mistrovství Evropy v Německu, kde pomohl Gruzii vybojovat historicky první vítězství na velkém turnaji.

Slovo na závěr – Giorgi Dikhaminjia: 

„Předně bych chtěl poděkovat mým spoluhráčům za to, jak mne do týmu přijali a že jsem se zde necítil jako cizinec. Jsem šťastný, že jsme dokázali sezónu zakončit ziskem medaile. Jsem ale také přesvědčený, že kdyby nás nepostihlo tolik zranění, mohli jsme se letos dostat ještě o krok dále. Rád bych také poděkoval lidem, kteří se podíleli na mém přestupu do Lovosic, dále trenérům a fanouškům, od kterých nám nikdy nechyběla pozornost, milá slova a motivace pro naši hru. Přeji týmu jen úspěch v dalších sezónách!“

Tom Shem Tov podepsal s Lovosicemi smlouvy v poslední den přestupového období a na konci března si v posledním kole základní části na palubovce Dukly připsal svůj soutěžní debut. Člen širšího kádru izraelské reprezentace měl vyplnit mezeru za zraněným Arturem Adamíkem a při zranění Jiřího Günla se z něho rovnou stala jednička ve čtvrtfinálové sérii se Zubřím, kterou Lovosice zvládly 3:1 na zápasy.

Slovo na závěr – Tom Shem Tov:

„Přestože jsem se k týmu připojil až v březnu, po chvíli jsem si připadal, jako bych zde byl už roky! Nejprve bych chtěl poděkovat všem mým spoluhráčům za skvělý společný čas. Dále realizačnímu týmu a klubovému vedení za to, že jsem dostal šanci si zde zahrát. Bez pochyb mohu říci, že pokud by se nám vyhnuly zranění, byli bychom schopni bojovat ve finále o mistrovský titul. Byla to pro mne čest si za Lovosice zahrát. Na závěr bych chtěl říct, že síla Lovosic je také v lidech, kteří tento klub obklopují a celý klub si zaslouží velkou poklonu. Děkuji všem fanouškům, kteří nás podporovali i když se nám někdy nedařilo. Lovosice zůstanou navždy v mém srdci. S láskou a respektem – Tom.“

Oběma hráčům chceme poděkovat, že nám v nesmírně psychicky i fyzicky náročné sezóně pomohli vybojovat druhý cenný kov řadě a přibyli tak na seznam medailistů. Přejeme hodně štěstí v další kariéře a osobním životě. JSME JEDEN TÝM, MY A VY! 

 

Kategorie: aktuality, tým "A"