Lovci odjíždějí k úvodnímu semifinálovému utkání

Lovci odjíždějí k úvodnímu semifinálovému utkání

Prvním zápasem bude v neděli rozehrána série semifinále mezi vicemistrem ČR Karvinou a našimi Lovci.

1. utkání SF:

HCB Karviná – Lovci Lovosice
neděle 7. 4. 15:50

onlajny, TVcom 

V Plzni dnes začalo druhé semifinále mezi obhájcem titulu Plzní a Kopřivnicí. Ta si svoji účast v semifinále musela vybojovat v těžké pětizápasové bitvě a zřejmě i to přispělo nakonec k tomu, že v úvodním duelu favoritovi ze západu Čech podlehla jednoznačně 26:40.

Také v našem utkání lze favorita najít v podobě posledního finalisty soutěže Karviné. Ta odstartuje sérii na domácím hřišti a po roce se tak zopakuje souboj 2. a 3. celku po základní části. V loňské sezóně bylo pořadí týmů opačné, ale semifinálovou sérii pro sebe rozhodla Karviná v poměru 3:1.

Náš tým pojede na sever Moravy v kombinované sestavě, ale nic to nemění na faktu, že se v Karviné budeme prát o vítězství a první bod v sérii. Bilance zápasů ze základní části je na straně soupeře: jedno vítězství si Baník připsal v domácím zápase (31:24), v závěru základní části pak po házenkářsky líbivém duelu oba týmy remizovaly (29:29).

Utkání začíná v neděli 7. dubna od 15:50 hodin a sledovat jej vedle tradičních zpravodajských kanálů můžete také v přímém přenosu ČT sport. Děkujeme všem fanouškům, kteří při nás budou zítra stát, JSME JEDEN TÝM, MY A VY! 

Komentáře před zápasem: 

Martin Hríb, trenér: „V neděli nás čeká první semifinále na hřišti v Karviné, což je tým, kterej už dokázal vyhrát letos trofej v Českém poháru a určitě chce získat zlato i v lize. Víme, že nás nečeká nic jednoduchého navíc v atmosféře vyprodané haly a s precizním nastavením karvinských hráčů. Ale je to play-off a kdo uhne, ten bude prohrávat. A to se snažíme našim hráčům vštěpit. Do Karivné jedeme samozřejmě s cílem ji zaskočit a snahou si přivézt do Lovosic první bod v sérii a tím i potřebné sebevědomí.“

Jiří Günl, brankář: „Čeká nás jedna z nejdůležitějších částí sezóny, na kterou se dlouho těšíme. Zápasy s Karvinou probíhají vždy ve výborné a bouřlivé atmosféře. Měli jsme týden od posledního zápasu čtvrtfinále, abychom se pokusili co nejvíce zregenerovat a připravit se na soupeře. Do Karviné odjíždíme s cílem podat co nejlepší výkon a na hřišti nechat maximum.“