Hrdinský výkon přinesl pro Lovce první bod v sérii

Hrdinský výkon přinesl pro Lovce první bod v sérii

Stejně jako v úvodním zápasu série zvítězil i v tom druhém domácí tým rozdílem dvou branek. Tentokrát berou výhru Lovci a srovnávají tak stav série na 1:1.

2. utkání semifinále CHANCE play-off:

Lovci Lovosice – HCB Karviná
28:26 (11:13)

statistiky k utkání zde 

Lovecká sestava i nadále postrádala dlouhodobě zraněného reprezentanta Jaroslava Trkovského, ke kterému se po pár minutách hry přidal i čtvrtý nejlepší střelec extraligy Jan Kupa. A aby toho nebylo málo, přišli Lovci po 25 minutách první půle i o druhého nejlepšího kanonýra soutěže a svého nejlepšího střelce, pravou spojku Marka Hniďáka. Zápas jsme tak museli zvládnout bez všech tří spojek základní sestavy. Vynucené absence poslaly na tyto posty jednak matadory Horáka s křídelníkem Motlem na jedné straně, na druhé straně pak benjamínky Pavla Vojíře s Tadeášem Pokorným. Všichni čtyři nakonec v zápase hráli klíčové role a jejich dílčí výkony vedly k celkovému vítězství.

Do zápasu jsme vstoupili aktivněji a získali v něm vedení 4:2 – 8:4 – 9:5 (15. minuta). Následovala naše střelecky hluchá pasáž a to prakticky až do samého konce první půle. Zatímco v úvodní čtvrthodině jsme byli úspěšní devětkrát, za stejný čas do konce prvního poločasu jsme dokázali skórovat již jen dvakrát. Soupeř toho využil nejen ke srovnání, ale především k otočení skóre ve svůj prospěch a do šaten odcházel s vedením 13:11.

Začátek druhého poločasu již přinesl z naší strany větší střeleckou jistotu, ale neméně úspěšní v něm byli i hráči Karviné, kteří několikrát dokázali navýšit vedení na rozdíl tří gólů. Takový brankový rozdíl svítil na ukazateli i ve 49. minutě (20:23). Pak ale přišly chvíle domácího celku, který i přes okleštěnou a značně nakombinovanou sestavu dokázal téměř nemožné. O osudu zápasu rozhodla především trojice střelců Motl – Horák – Pokorný, kteří se postarali o všechny branky v závěrečných dvanácti minutách. Skvěle si po celé utkání počínal Pavel Vojíř, který neúnavně pronikal obranou a dokázal sbírat sedmimetrové hody. A v závěru zápasu přidal velmi důležité zákroky brankář Jiří Günl.

Lovci dokázali osm minut před koncem srovnat na 23:23. Karviná si třikrát vzala těsné vedení na svoji stranu, když na její straně neúnavně dřeli reprezentanti Dominik Solák s Jonášem Patzelem. Poslední branku soupeře vstřelil Dominik Solák v 56. minutě (25:26). Tři góly domácích ale definitivně převážily vedení na stranu Lovců, kteří nakonec dotáhli druhé utkání do vítězného konce a srovnali na 1:1.

Děkujeme všem fanouškům, včetně několika desítek příznivců z Karviné, za vytvoření skvělé atmosféry semifinále. Série se nyní znovu přesouvá do Karviné, kde pokračuje v sobotu 20. dubna od 18 hodin. Jistotu má i v podobě čtvrtého zápasu v Lovosicích, který se bude hrát 27. dubna od 19:30 hodin. 

JSME JEDEN TÝM, MY A VY! 

Komentáře po utkání: 

Roman Jelínek, trenér Lovci Lovosice: „My jsme měli jasnej plán, co chceme hrát. Věděli jsme, že aby ten plán mohl fungovat, tak tomu musí všichni věřit a že musíme být disciplinovaný a neskutečně odhodlaný. Klukům jsem říkal, že není nic lepšího než hrát před fantastickou atmosférou, která tady dneska byla. Kluci to splnili do puntíku. Zápas byl pro ně extrémně fyzicky náročnej, protože soupeř má rotaci hráčů větší než my. Obrovskej klobouk dolů před klukama, který tam byli, ať už to byli čtyřicátníci Horák s Motlem nebo dorostenec Pokorný s loňským dorostencem Vojířem. My jsme to dnes zvládli takticky, v prvním poločase nám limitovala úspěšnost střelby. Ukázali jsme dnes neskutečnou vůli a hlad po vítězství a to byl ten mix k tomu, že jsme ten zápas dnes zvládli.“

Pavel Vojíř, spojka Lovci Lovosice: „V prvním poločase nás limitovala úspěšnost střelby. Obrana naopak šlapala dobře a třináct obdržených gólů za poločas je určitě nízké číslo. Ve druhé půli se nám to podařilo změnit a zápas jsme pak dotáhli do vítězného konce a budeme se snažit to zopakovat i za týden v Karviné.“

Michal Brůna, trenér HCB Karviná: „Gratuluji Lovosicím k dobrému a odvážnému zápasu  a hře sedm na šest. Bravo pro mladého Pavla Vojíře, který do akcí chodil po celé utkání po tlamě a byl tím rozdílovým hráčem. Buď sám dokončil akce nebo byl schopný je dohrát dále. Je to jedna jedna. Už jsme byli ale i v horší situaci loni, kdy jsme prohrávali 0:1. My se budeme připravovat na další zápas a budeme dělat všechno pro to, aby ta série skončila 3:1 pro nás.“

Patrik Fulnek, spojka HCB Karviná: „Rád bych navázal na předchozí komentáře. Poděkoval bych našim fanouškům za to, že přijeli, atmosféra byla z obou stran skvělá. Co se týká hry, tak v dresu soupeře rozhodl mladý Vojíř, i na pravé straně měly Lovosice mladé kluky. My se z toho musíme poučit a přenést tlak i na pravou stranu, abychom nehráli jen na dva hráče.“