Sedmičková loterie rozhodla o prodloužení série

Sedmičková loterie rozhodla o prodloužení série

Sedmička v závěru řádné hrací doby i sedmičkový rozstřel po skončení utkání rozhodl o tom, že série mezi Lovci a Zubřím bude mít pokračování.

3. utkání čtvrtfinále CHANCE extraligy:

HC ROBE Zubří – Lovci Lovosice
38:37 (33:33, 16:20) po 7m hodech
stav série 1:2

statistiky k utkání zde 

Na obou stranách chyběli klíčoví hráči týmů, když na soupisce nefiguroval ani Matěj Havran (Zubří) ani Jaroslav Trkovský (Lovci). Do utkání vstoupili lépe domácí. Lovci nedokázali hned zkraje zužitkovat dvě jasné brankové šance, zatímco soupeř byl 100% úspěšný a v úvodu zápasu vedl 3:0. Naši hráči ale rychle dorovnali a naopak překlonili vedení na svoji stranu. První poločas byl až na horší vstup v jejich režii a vypracovali si v něm i pětibrankové vedení. V závěru poločasu využil technické chyby Zubří Giorgi Dikhaminjia a zvýšil na 20:16 v náš prospěch po prvním poločase.

Znovu jsme bohužel totálně nezvládli úvod druhé půle, když jsme úsek mezi 31. – 36. minutou prohráli 1:5 a Zubří bylo rázem zpět ve hře. Oba týmy se pak střídaly ve vedení. V závěru to byli Lovci, kdo držel těsný jednobrankový náskok. Zubří si v závěru utkání vzalo oddechový čas. Po něm se domácím podařilo dohrát postupný útok do proskoku a získat sedmičku. Zubří z ní dokázalo srovnat a poslat utkání do sedmičkového rozstřelu.

O vítězi dnešního střetnutí rozhodl až poslední desátý hod, ve kterém jsme bohužel neuspěli a domácí se tak mohli radovat z vítězství 38:37. Série tak bude pokračovat zítra, když znovu od 18 hodin nastoupí oba týmy ke čtvrtému utkání čtvrtfinále.

Velmi děkujeme všem fanouškům, kteří vážili cestu do Zubří a podporovali nás přímo v místě, i všem, kteří nám drželi palce na dálku. JSME JEDEN TÝM, MY A VY! 

Pozápasové ohlasy:
Josef Mazáč, trenér HC ROBE Zubří: „Myslím, že to bylo životní utkání, jsme rádi, že k tomu takto hráči přistoupili, můžu jen smeknout klobouk. Stejně tak smekám před diváky, oni jsou náš hnací motor. My jsme měli plán, což nám vyšlo a ve čtvrtém zápase pokračujeme. Chceme jet do Lovosic.”

Milan Malina, hráč HC ROBE Zubří: „Nevím kdy naposledy se stalo, že jsme zápas dotáhli tak, jak jsme chtěli, došli do sedmiček a zvládli je. Pátral jsem v paměti a nepamatuji si, kdy naposledy to tak vyšlo. Budeme se těšit na další souboj s Lovosicemi. Ať vyhraje ten lepší.”

Roman Jelínek, trenér HK FCC Město Lovosice: „Gratuluji domácím k výhře. Zubří hrálo o život, hrálo play-off, my jsme ho nehráli. Nasazení bylo odlišné, což bylo malinko znepokojující. My si k tomu něco maličko řekneme. My jsme jeli do Zubří s cílem odvézt třetí bod a v sobotu to chceme dokončit.”

Jiří Motl, hráč HK FCC Město Lovosice:  „Gratuluji k vítězství. U Zubří bylo větší nasazení. V první půli jsme si vypracovali větší náskok, ale brzy jsme o něj přišli. Tahalo se to po celý druhý poločas, mohli jsme jít na plus dva góly, ale udělali jsme zbytečnou technickou chybu a Zubří vyrovnalo a přišly sedmičky. Sedmičky byly už vabank. Rádi bychom se vrátili domů se třetím bodem. Chceme vyhrát.”