Domácí prostředí v Praze body nepřineslo

Domácí prostředí v Praze body nepřineslo

Chance extraliga má za sebou poslední kolo základní části. Na postupujících do play-off již nemohlo nic změnit, o konečné postavení bojovaly týmy na 4. a 5. příčce.

26. kolo Chance extraligy:

HC Dukla Praha – Lovci Lovosice
37:32 (17:16)

statistiky k utkání zde 

Ke čtvrtému místu do play-off musela Dukla náš tým porazit. To se jí také podařilo, ale vzhledem k tomu, že Kopřivnice dokázala získat plný bodový zisk proti nekompletní Karviné, nakonec se z lepšího postavení do čtvrtfinále Pražané radovat nemohli. V sérii mezi 4./5. týmem tak bude v domácím prostředí začínat moravský tým.

Naše utkání s Duklou pro Lovce již nemohlo nic změnit. Cílem bylo odehrát dobré utkání bez jakékoliv zdravotní komplikace. Lépe do zápasu vstoupili motivovaní domácí, kteří získali mírné vedení 5:3. To se nám podařilo v 11. minutě srovnat a až do konce první půle bylo k vidění zcela vyrovnané střetnutí s brankami na obou stranách. Jednobrankové vedení 17:16 nakonec pro Duklu vystřelil dvě vteřiny před koncem Martin Hrubý.

Zápas se začal lámat ve prospěch Pražanů v začátku druhého poločasu. V něm si Dukla vybudovala čtyřgólové vedení, které se nám již nepodařilo vymazat. Několikrát jsme se dokázali přiblížit na rozdíl dvou branek, definitivně jej ve svůj prospěch Dukla získala v závěrečné desetiminutovce. Celkově domácí zvítězili 37:32.

I přes vysoký počet gólů na obou stranách byly k vidění kvalitní výkony brankářů: domácího Tomáše Petržaly a našeho Jirky Günla. Své první starty v extraligovém týmu si zapsali dva naši dorostenci a zároveň si v nich připsali i první branky za „A“ tým: Jáchym Novák (3 góly) a Matěj Fornbaum (1 gól). První start v našem dresu absolvoval také izraelský brankář Tom Shem Tov.

Velké uznání a poklonu si zaslouží naši fanoušci, kterých dorazila plná polovina tribuny ve sportovním centru v Řepích. Přestože náš tým již v zápase o nic nebojoval, tradičně měl v zápase v Praze domácí prostředí a podporu po celé utkání. Velké díky vám všem! JSME JEDEN TÝM, MY A VY! 

Komentáře po utkání:

Roman Jelínek, trenér HK FCC Město Lovosice: „My jsme do toho utkání šli s plánem, že určitě budeme chtít rotovat sestavou a budeme chtít dát prostor hráčům, kteří ho třeba tolik nedostávají, aby se nám ukázali před play-off, jak na tom jsou, jestli v těch zápasech play-off prostor dostat můžou. Někteří tu šanci využili, jiní méně. Ale jsem na tým hrdý a myslím si, že i když jsme sestavu rotovali, tak jsme se Dukly drželi. Bylo tam pár chvil, kdy jsme ji mohli docvaknout, ale udělali jsme hloupou chybu, případně jsme šanci neproměnili, takže nám pak Dukla samozřejmě utekla. Takže pro nás prohra, která nic neznamená, ale ukázalo nám to spoustu věcí, na kterých je buď třeba zapracovat, nebo ve kterých jsme silní.“

Michal Tonar, trenér HC Dukla Praha:  „Z naší strany to bylo velmi dobré utkání, pochvala patří celému týmu. Všechno, co jsme si řekli před zápasem, fungovalo. Jsem moc rád, že nám ta forma od zápasu s Plzní pořád graduje, že funguje obrana a všechno běží tak, jak by mělo. Těšíme se na play-off a dalšího soupeře.“

 

 

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: