Vítězství proti Mamutům potvrdilo třetí příčku

Vítězství proti Mamutům potvrdilo třetí příčku

V posledním domácím zápase základní části potvrdili Lovci jasnou roli favorita a přehráli poslední tým soutěže rozdílem šesti branek.

25. kolo Chance extraligy:

Lovci Lovosice – SHC Maloměřice Brno
36:30 (20:17)

statistiky k utkání zde

Poslední dvě kola soutěže již nemohou nic změnit na našem konečném postavení na třetí příčce po základní části, jediný otazník zůstával nad naším čtvrtfinálovým soupeřem. Tím se po dnešním kole stalo již jistě Zubří, se kterým jsme v loňském roce sehráli úspěšnou sérii o bronzovou medaili.

Maloměřice ve středu dosáhli na velmi důležité vítězství se soupeřem, se kterým budou ve play-out skupině bojovat o setrvání v soutěži (Hranice). Utkání v Lovosicích jim mělo sloužit spíše jako kvalitní příprava na nadstavbovou část.

Začátek střetnutí byl zcela vyrovnaný do stavu 7:7. V dalších minutách se projevily větší kvality našeho celku, který si povětšinu první půle udržoval tříbrankové vedení. Stejným rozdílem také první půle bohatá na branky na obou stranách skončila, když do šaten odcházeli lovosičtí s vedením 20:17.

To v úvodu druhé půle narostlo díky sérii tří branek z naší strany na 23:17. Maloměřice si „vzaly“ zpět rozdíl tří gólů, ale další naše branková série dala definitivně odskočit na výraznější rozdíl ve skóre (32:25 resp. 34:27). Finální výsledek hovořil 36:30 v náš prospěch.

V zápase dostali příležitost všichni hráči napsaní na soupisce, větší prostor dostali hráči, kteří v dosavadním průběhu soutěže neodehráli tolik herního času jako základní sestava Lovců. V posledním kole se představíme na palubovce pražské Dukly v sobotu 9. března od 18 hodin. Pro nás tento zápas již nic neřeší, ale samozřejmě i k němu pojedeme s cílem zvítězit. Dukla ještě na dálku bojuje s Kopřivnicí o konečnou čtvrtou příčku a domácí start v rámci čtvrtfinále. Pokud by oba celky dokázaly získat dva body (Kopřivnici čeká utkání v Karviné), skončí díky lepšímu vzájemnému zápasu na čtvrté příčce moravský tým.

Děkujeme všem fanouškům, kteří nás i dnes v hojném počtu přišli do haly Chemik povzbudit. Připomínáme, že čtvrtfinálová série pro nás začíná o víkendu 23. + 24. března. Oba zápasy budou začínat od 17 hodin. Informace k předprodeji vstupenek přineseme v dostatečném předstihu. JSME JEDEN TÝM, MY A VY! 

Komentáře po utkání:

Roman Jelínek, trenér Lovců: „Z naší strany to nebylo úplně to, co bychom si představovali. Chyběl nám důraz v obraně a v útoku jsme hráli lehkovážně, z čehož pramenily jednoduché chyby. Každopádně jsem rád, že jsme splnili se vší úctou k soupeři povinnost, získali oba body a protočili sestavu tak, aby si ti, kteří v Zubří odehráli více času si odpočinuli. Jsme rádi za dva body.“

Jakub Donát, pivot Lovců: „Nebylo to z naší strany určitě stoprocentní. Ale povinné dva body jsme získali, i když tomu od nás chyběla větší disciplína a koncentrovanost.“

Jiří Mičola, trenér Maloměřic: „Já jsem velmi spokojen s výsledkem. Věděli jsme, že Lovosice budou ze Zubří, kde hráli nadoraz, trošku unavení. Ale ta šířka jejich kádru a také jejich individuální činnosti jsou jinde. Z toho jsem měl trochu obavy, navíc několik našich hráčů trápí viróza. Trošku jsme se trápili v prvním poločase, bylo cítit, že nás Lovosice trošku podcenily. Když trošku zabraly, tak rozdíl mezi námi byl vidět. My jsme ale hráli především o to, abychom si zahráli proti kvalitnímu soupeři a hráči si začali věřit, že když do všeho půjdou ostře a nadoraz, že se dá hrát s každým. Vítězství domácích bylo zasloužené, ale já jsem rád, že moji kluci hráli naplno a dokázali si, že když budou bojovat, že se mohou i takovému soupeři v některých pasážích rovnat“

Jan Škalda, spojka Maloměřic: „Z naší strany určitě sympatický výkon, skvělá možnost se připravit na důležité zápasy, které nás čekají v dalších týdnech. Je na nás vidět, že se každý týden posouváme a naše hra je zápas od zápasu lepší a lepší. Pro nás bude důležité ukázat v dalších zápasech podobný výkon, abychom mohli přemýšlet nad záchranou v extralize.“

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,