Lovci otočili utkání v Zubří

Lovci otočili utkání v Zubří

Po dnešní dohrávce 24. kola Chance extraligy a vítězství v Zubří mají naši házenkáři jistotu třetího místa po základní části.

24. kolo Chance extraligy:

HC ROBE Zubří – Lovci Lovosice
33:35 (18:15)

statistiky k utkání zde 

Ještě před středečními zápasy 24. kola bylo jasné, že Zubří by vítězství proti Lovcům dalo již 100% jistotu postupu do play-off. Nakonec na něj Valaši dosáhnout nemuseli, když výsledky dosavadních odehraných zápasů ostatních týmů jim tuto jistotu dali ještě před čtvrtečním duelem.

Lovci měli do zápasu lepší vstup a po úvodní desetiminutovce vedli 7:4. Pak se ale rozchytal domácí brankář Štěpán Krůpa a i díky jeho výkonu se pak Lovcům osm minut nepodařilo skórovat. Domácí házenkáři otočili vývoj střetnutí na 8:7 a další minuty přinesly zcela vyrovnaný stav. To platilo až do 27. minuty (15:15). Závěrečná pasáž ale vyšla Zubří, které ještě do poločasové sirény přidalo tři góly a do šaten odcházelo s vedením 18:15.

Zkraje druhého poločasu se Lovci přiblížili na rozdíl jediné branky, ale domácím se trpělivou obranou a přesným zakončením v útoku podařilo mezi 35. – 40. minutou odskočit na výraznějších 25:20. Naši házenkáři ale Zubří jistotu play-off dopřát nechtěli. Během sedmi minut zkorigovali stav na těsný jednobrankový rozdíl ve prospěch domácích a deset minut před koncem se jim podařilo po delší době srovnat (29:29). Velmi dobrý výkon ve druhém poločase předvedl náš brankář Jiří Günl, který ve 22. minutě zlikvidoval sedmičku do té doby neomylnému Tomáši Mičkalovi a Lovci následně odskočili již na rozdíl tří gólů. Domácím se i přes veškerou snahu náš náskok stáhnout nepodařilo, naopak v závěru narostl už na rozdíl pěti gólů v náš prospěch. Branky křídel Pavla Bajera a Tomáše Mičkala již jen kosmeticky upravili skóre na konečných 33:35.

Poslední dvě kola již nemohou na našem postavení nic změnit a my budeme čekat na našeho čtvrtfinálového soupeře, kterým bude šestý tým tabulky. V dalším kole hostíme již v sobotu 2. března od 18 hodin tým Maloměřic. Děkujeme všem, kteří nám dnes fandili, JSME JEDEN TÝM, MY A VY! 

Komentář po zápase: 

Roman Jelínek, trenér Lovců: „Jsme rádi za vítězství, které nám dalo jistotu třetího místa. První poločas byl z naší strany trochu vlažný v obraně. Ve druhém jsme se zlepšili a k tomu přidal důležité zákroky Jirka Günl. Jsem hrdý na tým, protože na rozdíl od Zubří, my jsme v tomto utkání nemohli nic moc ztratit a přesto jsme ukázali charakter a vůli po vítězství i při nepříznivém průběhu utkání.“

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,