Dorostenci v dohrávce proti Zubří se střídavými úspěchy.

Dorostenci v dohrávce proti Zubří se střídavými úspěchy.

Dohrávka 11. kola nejvyšších dorosteneckých soutěží se hrála v neděli na palubovce haly Chemik. Lovci přivítali v domácím prostředí soupeře ze Zubří, který podobně jako řada dalších týmů nemohl na začátku prosince přicestovat kvůli kalamitní situaci na silnicích. Mladší dorostenci nakonec o dva góly prohráli, starší dorost slavil vítězství.

1. liga staršího dorostu, 11. kolo: Lovci Lovosice – HC ROBE Zubří 31:27 (16:10)
Úvod utkání byl vyrovnaný, hosté spoléhali na góly Marka Kašného, za Lovce se v úvodní čtvrthodině dvakrát prosadil Jan Bereš a Tomáš Křížek. Na svoji stranu začaly Lovosice zápas lámat po dvaceti minutách hry, Tadeáš Pokorný zvýšil už na 13:8 pro domácí, střelecký účet v prvním poločase podtrhl střelou do odkryté svatyně brankář Jiří Zetek.

Šestibrankový náskok začal po změně stran ale mizet, za stavu 19:16 v sedmatřicáté minutě přišel oddychový čas domácí lavičky. Ani ten ale nepomohl, o pár minut později vedli Lovci už jen o jediný gól. Závěr zápasu ale patřil znovu domácím. Jakub Nosek vstřelil čtyři góly během pěti minut, další dvě branky přidal Tadeáš Pokorný. Znovu získaný náskok už naši hráči nepustili a došli si pro sedmé vítězství v této sezóně. Aktuálně Lovcům patří 5. pozice.

Hodnocení trenéra Jana Lajčáka: „Do utkání jsme vstoupili vcelku slušně, solidně jsme bránili a z dobrého přechodu do první a druhý vlny jsme postupně navyšovali vedení. Vstup do druhého poločasu nám už ale nevyšel a soupeř se rychle dotáhl na jediný gól. V této pasáži jsme byli strašně statický, ať v obraně, tak v útoku, přestali jsme běhat. Naštěstí jsme se stihli vrátit včas do tempa, zvýšili agresivitu a pohyb a nakonec jsme zápas dotáhli ke dvěma bodům. Výkon to určitě nebyl ideální, ale na první zápas po pauze a s ohledem na některé okolnosti to bylo celkem ok.“

1. liga mladšího dorostu, 11. kolo: Lovci Lovosice – HC ROBE Zubří 22:24 (9:12)
V prvním poločase se Lovcům vydařil pouze vstup do utkání. Už po necelých pěti minutách totiž Tomáš Křížek zvyšoval na 4:1, ze sedmičky později Jakub Nosek na 5:2. Od té chvíle padalo gólů poskromnu, většina z nich ale bohužel do naší sítě. Ve dvacáté minutě vyrovnal Václav Dvořáček na 8:8, na konci první půle Jan Žižka snížil na poločasových 9:12.

Doslova hororový byl ale začátek druhého poločasu, ve kterém měl zuberský Radek Masařík výrazný podíl na pětibrankové šňůře svého týmu, po kterém Lovci ztráceli už propastných 8 gólů. Lovci v ten moment ale ukázali velkou psychickou sílu a čtveřice našich hráčů (Nosek, Žižka, Dvořáček a Pelc) svými góly zařídila dechberoucí obrat. Pasáž mezi jedenáctou a dvacátou minutou vyhráli domácí 7:0 a za stavu 19:19 začal zápas znovu. Více sil nakonec ale zbylo do závěrečných minut přeci jen hostům, kteří se po závěrečném hvizdu radovali z dvoubrankového vítězství a vrátili se na 1. místo tabulky.

Hodnocení trenéra Pavla Pěkného: „Myslím si, že jsme sledovali špičkovou dorosteneckou házenou a že oba týmy nechaly na hřišti všechno. Oba celky spoléhaly na dobře organizovanou a agresivní obranu a tak ani jeden z nich neměl jednoduché se prosazovat. O osudu utkání rozhodly dva faktory. Prvním byl náš naprosto tragický vstup do druhého poločasu, kdy jsme opět chtěli vyrovnat stav během 3 minut, i když jsme si říkali, že není potřeba spěchat. A druhým je opět úspěšnost střelby, kdy jsme nedali spoustu vyložených brankových příležitostí, zatímco soupeř dokázal z těchto pozic skórovat. S obrannou fází jsem spokojený, jediné co mě mrzí je, že se tam vyskytují individuální zbrklé chyby, které pramení ze snahy získat míč. Bohužel to ale není v tom momentu, ve kterém by to mělo být a tak zbytečně po minutě bránění nesmyslně propadneme a gól soupeři doslova darujeme. Dále jsme stříleli z nepřipravených pozic a rojili zbytečné technické chyby, které zkrátka v takto vyrovnaných zápasech prostě a jednoduše dělat nemůžeme, ale to už je věc, kterou získáte zkušenostmi z takovýchto zápasů. Za co chci kluky pochválit, tak je rozhodně poslední dvacetiminutovka druhého poločasu, kdy se nám podařilo doslova vstát z mrtvých. Tým ukázal obrovský charakter, srdce a bojovnost. Musíme se ale naučit takto hrát celých 60 minut a nejen v momentech, kdy nám teče do bot. Gratuluji soupeři k vítězství a děkujeme za skvělý a férový zápas.
Děkujeme všem fanouškům za skvělou atmosféru.“