Brankář Jan Dohnal dohraje zbytek sezóny v Jičíně

Brankář Jan Dohnal dohraje zbytek sezóny v Jičíně

Jedenadvacetiletý brankář našeho extraligového i rezervního týmu Jan Dohnal stráví zbytek sezóny v Jičíně. Lovosice hráče uvolnily do konce probíhající sezóny na limitovaný přestup.

Zástupci našeho extraligového soupeře se ozvali v reakci na zranění své brankářské jedničky Davida Machalického. I s ohledem na nízké vytížení našeho gólmana v extraligových zápasech došlo k rychlé dohodě, Jan Dohnal tak do konce ročníku 2023/24 doplní jičínský kádr a pomůže mu v boji o play-off. S Jičínem se Lovci utkání na palubovce soupeře už 17. února.

„Situaci jsme řešili a prioritou klubu bylo, aby Dohny někde chytal. Všichni víme, že si díky své pracovitosti i charakterovým vlastnostem zaslouží hlavně hrát. V momentě, kdy se nám ozval Petr Babák z Jičína a vysvětlil nám jejich situaci okolo zranění Davida Machalického, jsme rychle dospěli k názoru, že je to pro Dohnyho výborná příležitost dostat v extralize prostor. Věřím, že ukáže, že to šikovný brankář je a že Jičínu ve zbytku sezóny pomůže. Do léta tak bude Honza chytat tam, z výsledku máme radost a co bude posléze dál, se uvidí,“ řekl sportovní ředitel Jan Landa.

Kategorie: aktuality, tým "A"