Vydařená odplata proti Kopřivnici

Vydařená odplata proti Kopřivnici

Naprosto stejným výsledkem jako podzimní duel v Lovosicích skončil i druhý letošní zápas Lovců proti týmu Kopřivnice. I tentokrát si za těsnou výhru 27:26 veze body domů hostující tým.

20. kolo Chance extraligy:

KH ISMM Kopřivnice – Lovci Lovosice
26:27 (13:13)

statistiky k utkání zde 

Až ve čtvrté minutě zápasu padl první gól, když úvodní branku střetnutí dával náš Bohdan Mizera. Na několik minut to bylo z naší strany ale vše, zatímco soupeř rychle převzal iniciativu a čtyřmi brankami v řadě otočil na 4:1. Až do 18. minuty pak domácí drželi tříbrankové vedení (9:6). Dvě dobré šance za sebou neproměnil náš křídelník Mizera, ale protože ani domácím se naštěstí nedařilo v útoku, tak se Lovosicím přeci jen podařilo dorovnat skóre na 9:9. Utkání pak až do konce první půle bylo vyrovnané, emoce přinesla až červená karta pro Jaroslava Trkovského v poslední minutě zápasu. Nic to ale nezměnilo na nerozhodném poločasovém výsledku 13:13.

Až do stavu 21:21 se pak oba týmy střídaly ve skórování a těsném vedení. Ve 37. minutě jej zas na chvíli převážil na naši stranu další gól dnes jedenáctibrankového Honzy Kupy. Následně soupeř srovnal v kategorii červených karet, když za domácí ji uviděl Oto Kancel. Lovci se dvakrát dostali do třígólového náskoku, ale rozhodující rozdíl to stále nepřineslo a Kopřivnice se znovu dotáhla na těsných 25:26 (56. minuta). Důležité zákroky ve druhé části druhého poločasu předvedli naši brankáři Jakub Lavička a Jirka Günl a nakonec Lovci z Kopřivnice vezou velmi důležité vítězství 27:26.

Další střetnutí hrajeme v domácí hale, když v pátek 9. února od 19 hodin přivítáme Strakonice. Předprodej na toto utkání odstartuje v pondělí 5. února. Děkujeme všem za podporu, JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Komentáře po utkání: 

Roman Jelínek, trenér Lovců: „Těžký utkání, ale to jsme věděli. Kopřivnice v letošní sezóně potvrzuje svoji kvalitu a to zejména v domácím prostředí. Viděli jsme souboj obran, ty dneska fungovaly na obou stranách velmi dobře. Jsme velmi rádi, že jsme na konci byli o ten gól lepší my a vezeme si ty dva body, které jsme ztratili v domácím prostředí. Zápas to byl náročný, viděli jsme spoustu soubojů jeden na jednoho. Bylo vidět, že oba týmy vědí, o co se hraje a že vítězství je může posunout do horních příček, kde oba týmy chtějí být.“

Patrik Stach, pivot Lovců: „Bylo to hodně fyzicky náročný utkání se spoustou individuálních soubojů. My jsme dobře věděli, že Kopřivnice disponuje dobrými hráči, kteří jsou právě v soubojích jeden na jednoho v útoku velmi kvalitní. Snažili jsme se na to připravit a na závěr jsme měli i trochu sportovního štěstí.“

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,