Lovci hlásí první posilu na sezónu 2024/2025!

Lovci hlásí první posilu na sezónu 2024/2025!

První letní posilu ulovil náš klub na západě Čech. Před sezónou 2024/25 se do Lovosic přesune třiadvacetiletá spojka z mistrovského Talentu, Martin Říha. Pro pravorukého hráče se zkušenostmi z mládežnických reprezentací se bude jednat o první trvalý přestup  mimo domovskou Plzeň, ve které s házenou začínal. V jedné z předchozích sezón pak nastupoval jak v extraligové Plzni tak zároveň hostoval v prvoligových  Strakonicích.

Martin Říha debutoval v dresu extraligového A týmu Plzně v sezóně 2017/18 jako sedmnáctiletý na palubovce HCB Karviná, ve stejném ročníku vstřelil svůj první gól. V následujícím roce pomohl Talentu k zisku mistrovského titulu, který oslavil také v roce 2021 a 2023. Zároveň dvakrát vyhrál Český pohár a postoupil do čtvrtfinále EHF European Cupu.

„Lovosice jsou týmem se skvělou vizí a budoucností pro moji kariéru. Chtěl jsem nějakou životní změnu, zkusit jiný kolektiv, jiný tým. Můžu se tady pokusit vytáhnout s ostatními hráči tým co nejvýše a splnit si tak svoje osobní cíle a posunout se dál v mé kariéře,“ řekl k přesunu na sever republiky sám Martin Říha.


V kabině se může těšit na známé tváře. V mládežnických letech Martin Říha oblékal dres
reprezentační dres dorosteneckého i juniorského týmu, na srazech a kempech se tak potkával se svými vrstevníky, například Honzou Kupou, Jardou Trkovským, Karlem Holubcem nebo Bohdanem Mizerou. „Věřím že je tady skvělý kolektiv, do kterého zapadnu. Se spoustou kluků se znám a myslím, že na hřišti to bude dělat jen dobrotu. Věřím, že se společně porveme o nejvyšší příčky a bude nám to tu klapat.“

„Je to samozřejmě změna, ale Lovci mají vizi a cíle nastavené jasně, a tím je hrát každý rok o titul a já to nevidím jinak. Kdybychom se tu měli bavit o třetím místě, tak to nemá moc smysl. Věřím, že i pro mě to bude motivace, abych pomohl klubu tyto ambice plnit,“ vyhlíží Říha své působení v loveckém dresu.

Aktuální ročník dohraje Martin v Plzni, se kterou přezimoval na prvním místě extraligové tabulky a dosud si připsal čtyřicet přesných zásahů.

Kategorie: aktuality, tým "A"