Extraliga znovu pokračuje, do Lovosic přijede Frýdek-Místek

Extraliga znovu pokračuje, do Lovosic přijede Frýdek-Místek

Dlouhých šest týdnů měla nejvyšší soutěž házenkářů přestávku, kterou vyplnilo lednové ME mužů v Německu. Nyní se znovu rozbíhá, přičemž do konce základní části zbývá odehrát ještě osm kol.

19. kolo Chance extraligy:

Lovci Lovosice – Pepino SKP Frýdek-Místek
středa 31. 1. od 18:00

vstupenky online zde

Polovinu ze zbývajících střetnutí mají Lovci na programu doma a našlapaná první polovina tabulky společně se snahou umístit se po základní části do čtvrtého místa velí zvítězit v každém domácím střetnutí a přidat další body z některých ze zápasů na venkovním hřišti.

Prvním domácím soupeřem je ve středu tým Pepino SKP Frýdek-Místek. Celek který je v tabulce hned za námi s odstupem dvou bodů a se kterým jsme v podzimní části soutěže remizovali 34:34, byť jsme ještě minutu a půl před koncem vedli o dvě branky 34:32. Zároveň  se jedná o tým, se kterým jsme se v sezóně 2022/2023 utkali ve čtvrtfinálové sérii a porazili jej v nejkratším možném čase 3:0 na zápasy.

Stejný průběh bychom si samozřejmě přáli i ve středečním duelu. Do něj přijede soupeř i s čerstvou posilou, kterou se v lednové pauze stala pravá spojka Jakub Rumian. Ten přišel na sever Moravy z Dukly Praha. V týmu soupeře figuruje také aktuálně druhý nejlepší střelec extraligy, spojka Alexandr Moješčik, kterého střelecky doplňuje křídelník Mathias Choleva. Tito dva házenkáři mají na svém kontě hned třetinu všech frýdecko-místeckých vstřelených branek.

Utkání začíná v hale Chemik ve středu 31. ledna od 18 hodin a budeme moc rádi, když hned v úvodním duelu roku 2024 přijdete Lovce v hojném počtu podpořit. Vstupenky jsou v prodeji online, který bude ukončen v den zápasu 16:30. Následovat bude prodej přímo na místě na pokladně. 

Děkujeme za podporu, JSME JEDEN TÝM, MY A VY! 

Komentáře před utkáním:

Martin Hríb, trenér: „Po reprezentační pauze nás čeká hned těžký soupeř na úvod v podobě Frýdku-Místku. O jeho kvalitách jsme se mohli přesvědčit v zápase proti Dukle, kde odehráli vyrovnaný první poločas. Zároveň jsem viděl, že dokážou bojovat do poslední minuty, i když jim Dukla odskočila již na větší brankový rozdíl. Pro nás to bude soutěžní zápas po delší pauze, kdy se nám v přípravě nepodařilo ani jednou zvítězit. Ale na hráčích byla vidět chuť pracovat a myslím, že i oni už se těší, že se konecně po náročné zimní přípravě budou moci prezentovat před naším skvělým publikem. Pozitivní pro nás je a doufám, že tato situace nadále vydrží, že se nám do sestavy pomalu vrací všichni absentující hráči. Doufám, že nás v prvním utkání přijde podpořit hodně fanoušků a společně budeme moci oslavit první vítězství v roce 2024.“

Antonín Bartošík, brankář: „Po zimní přestávce nás čeká první extraligové utkání, od kterého očekáváme těžký boj, ve kterém náš ale určitě naši fanoušci poženou za vítězstvím. Jednoznačným cílem je nechat si dva body v Lovosicích.“

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,