Na jubilejním Házenkářském festivalu se představilo 7 loveckých týmů!

Na jubilejním Házenkářském festivalu se představilo 7 loveckých týmů!

Největší chlapecký turnaj v České republice organizovaný jedním klubem má za sebou jubilejní desátý ročník. Lovci vyslali na domácí akci do boje hned sedm týmů – tři v kategorii minižáků a po dvou v mladších a starších žácích.

Nejúspěšnějším celkem byl nakonec jeden z týmů minižáků, který v dramatickém finále prohrál až v rozstřelu. Ve všech třech věkových kategoriích se hrálo stejným formátem. Ze čtyř šestičlenných základních skupin postupovaly vždy dva nejlepší celky do čtvrtfinále,
zbylé týmy hrály o umístění.

V kategorii minižactva rozdělili trenéři hráče do tří týmů: Modří, Bílí a Černí. Nejúspěšnějším celkem byl výběr „Lovci ČERNÍ“, který suverénním způsobem ovládl základní skupinu, hladce prošel i přes čtvrtfinále a v semifinále porazil loňské vítěze z Jičína. V dramatickém finále se slovenským celkem HK Legends Šaľa nakonec skončil zápas remízou a rozstřel tak rozhodl o tom, že vítězem se stal slovenský celek. Tým „BÍLÍ“ obsadil na turnaji 12., tým „MODŘÍ“ 19. místo. Doma zůstaly navíc dvě individuální ceny, Jáchym Novotný se stal největším bojovníkem a Jiří Dbalý nejlepším brankářem turnaje.

„Hráli jsme především s ročníky 2013/2014. S ohledem na to, že šlo o první turnaj této sezony, bylo zřejmé, že většina hráčů teprve hledá své místo na hřišti a sbírá cenné zkušenosti. Během tří dnů turnaje odehrál každý tým celkem sedm zápasů, a co nás nejvíce těší je fakt, že výkonnostní zlepšení bylo patrné u všech tří týmů. Rovněž jsme potěšeni tím, že všichni hráči si turnaj náležitě užili a zažili mnoho nových sportovních zážitků. Jedním z vrcholů turnaje byla účast jednoho z týmu mini Lovců ve finále proti týmu HSK Legends Šala. Výkony našich hráčů nás naplňují hrdostí, každý z nich se v tomto turnaji prezentoval v nejlepším světle a využil veškerých dovedností, které se za tak krátký čas naučil. Doufáme, že tato událost a zážitky z ní zůstanou v paměti našich mladých Lovců na dlouhou dobu a že je budou motivovat v jejich budoucích loveckých kariérách,“ těšilo trenéra Radoslava Milera.

V kategorii mladších žáků nastoupily do akce dva lovecké týmy. Celek „Lovci Lovosice 1“ si v základní skupině vybral notnou dávku smůly. Dvakrát tým zvítězil jednoznačným rozdílem, na druhou stranu byl o jeden jediný gól hned ve dvou případech úspěšnější soupeř. Páté utkání skončilo remízou a ze třetího místa tak kluci vyrazili bojovat o umístění. Na Festivalu nakonec skončili dvanáctí, tým „Lovci Lovosice 2“ obsadil 19. místo.

Rovněž starší žáci hráli na turnaji se dvěma týmy rozdělenými podle věku na starší a mladší. „Lovci 1“ v základní skupině nenašli přemožitele a do čtvrtfinále postoupili s plným počtem bodů. Vinou špatné koncovky ale hned v prvním vyřazovacím zápase přišla první prohra, pozdější finalista z Českých Budějovic vyhrál o jeden gól. „Lovci 2“ ve své základní skupině zažili větší drama, o jejich postupu rozhodlo až derby s Děčínem v posledním zápase. V něm byli o dva góly úspěšnější Lovci a ve čtvrtfinále jsme tak měli i druhého zástupce. I v tomto případě cesta play-off skončila pro naše hráče v prvním vyřazovacím kole a v následném pavoukovi o umístění došlo v posledním zápase turnaje
k bratrovražednému zápasu. Lovci 1 zvítězili nad svými „spoluhráči“ a na turnaji tak naše týmy obsadily 5. a 6. místo.


„S hráči pracuji teprve od srpna, takže je všechny ještě házenkářsky teprve poznávám. Chtěli jsme všem klukům dát dost herního prostoru na hřišti a to se splnilo. Celkově bych herní projev hodnotil pozitivně, ukázali se věci na kterých musíme ještě dost zapracovat. Určitě nás v této sezóně čeká dost práce a věřím, že se všichni společně posuneme o kus dál a popereme se o nejvyšší příčky v Žákovské lize!“ hodnotil výkony týmů Jiří Günl.

Výsledky celého turnaje Sportnect (dostupné po přihlášení).
Fotogalerie FB HF. 
Video k vystoupení našich celků na YT.