Oslava s diváky

Sezóna pohledem Lovců

Od zisku bronzové medaile uplynulo více jak týden, po včerejšku známe i držitele ostatních cenných kovů, když titul se vrací do Plzně, stříbro patří Karviné. V článku přinášíme ohlasy zástupců týmu na uplynulou sezónu z pohledu našeho týmu.

Fakta: 
→ umístění týmu po základní části: 2. místo – 46 bodů (1. místo Plzeň 47 bodů)
→ bilance zápasů základní části: 23 výher – 0 remíz – 3 porážky (2 x Plzeň, 1 x Karviná)
→ play-off: čtvrtfinále (Frýdek-Místek) 3:0, semifinále (Karviná) 1:3, o 3. m. (Zubří) 3:0
 střelci: Jaroslav Trkovský 208 br. (2. nejlepší střelec soutěže), Tim Jenko Bogdanić 196 br. (3. nejlepší střelec soutěže), Pavel Chotěborský 57 br. z rychlého útoku (1. místo mezi extraligovými hráči)

Ohlasy po sezóně: 

Vojtěch Srba, ředitel klubu

„Z mnoha úhlů sezóna dopadla velmi dobře. V hodně segmentech jsme se jako klub posunuli dopředu, ať už se jedná o visibilitu, rozvoj tréninkového procesu u „A“ týmu i u mládeže, v herním projevu a u extraligového týmu i v počtu bodů získaných v základní části. Bronzovou medailí jsme zakončili velmi úspěšný rok pro náš klub.“

Jan Landa, sportovní ředitel 

„Sezónu hodnotím určitě jako úspěšnou. Po základní části jsme skončili na druhém místě. Vytyčený cíl, tedy dostat se do bojů o medaile a ideálně nějakou získat, se nám podařilo splnit. Díky výsledkům, hernímu projevu ale i zlepšenému PR se zvedla divácká návštěvnost. Velkou radost mám i z obnoveného fan klubu. Věřím, že v nastaveném zlepšujícím se trendu budeme nadále pokračovat i v dalších sezónách.“

 

Roman Jelínek, trenér

„Sezónu hodnotím samozřejmě úspěšně. Chtěli jsme bojovat o medaile a nakonec máme zaslouženě bronzovou. Základní část pro nás byla dost výjimečná. Jelikož jsme prohráli pouze tři utkání a to se dvěma soupeři, kteří nakonec bojovali o titul. Dokázali jsme sbírat body venku s týmy, kteří mají doma obrovskou kvalitu a odhodlání. Zároveň jsme se prezentovali atraktivní ofenzivní házenou. Obrovský kus práce jsme udělali v obraném systému. Takže do příští sezóny máme dobrý základ, na který budeme navazovat a zdokonalovat.

Těch pozitivní věcí je tam spousty. Někteří hráči udělali opět progres ve svých výkonech, v týmu se objevovali opět další dorostenci, získali jsme sebedůvěru a vítěznou mentalitu a spousty dalších věcí. Zároveň nám zejména play-off ukázalo i nedostatky, na kterých musíme pracovat tak, abychom příští sezónu byli zase blíž těm nejlepším.

Od semifinále ovšem musím říct, že je ve mě pořád taková pachuť, protože jsem přesvědčený, že v našich silách a kvalitě byl i boj o titul. Jenže jsme netrefili úplně top formu v těch utkáních proti Karviné, která naopak opět ukázala, že play-off je jejich soutěž a zúročili zkušenost a načasování formy klíčových hráčů a po zásluze postoupili. Na nás tak zůstal pouze boj o bronz. To je takový negativum v mých očích a můj subjektivní pocit, který je ale zároveň motor k další tvrdé práci, jak se zdokonalovat a jít pořád po té cestě dál a dál, abychom jednou už toho vrcholu dosáhli. A já věřím, že jdeme správnou cestou.

Zároveň vidím spoustu pozitivních mimosportovních věcí. Znovuobnovení fanklubu, který nás podporoval i ve venkovních zápasech. Dokázala se vyprodat 2x hala, což je fantastická odměna pro nás jako tým. Fanouškům patří obrovské poděkování, protože byli úžasní celou sezónu. Zároveň bych taky chtěl poděkovat vedení klubu, které posouvá podmínky ve kterých pracujeme neustále dopředu. Ať už se jedná o zázemí, marketingovou propagaci a další věci, které k tomu prostě patří.

Závěrem bych to chtěl zhodnotit asi tak, že jako klub Lovci Lovosice děláme v posledních letech obrovské kroky dopředu a jsem hrdý, na všechny úspěchy, kterých jako klub dosahujeme. Pro nás to je obrovská motivace pracovat pořád víc tvrdě abychom se udrželi mezi top kluby v celé republice, kam momentálně po právu patříme. Jsem hrdý, že jsem Lovec a jsem členem této organizace.“

Jaroslav Trkovský, nejlepší střelec týmu 

„Sezóna 2022/2023 byla z mého pohledu pohledu nejvíce vydařenou sezónou za celou dobu mého 5ti letého působení v A-týmu, a to jak po týmové tak i po individuální stránce.

Velice povedená byla základní část, kdy se nám podařilo umístit na 2. místě a získat 46 bodů. Za velké pozitivum považuji to, že se nám v základní části podařilo podávat stabilní výkony a předvádět herně pěknou házenou, která určitě musela být atraktivní pro všechny diváky.

Ve čtvrtfinále play-off se nám podařilo navázat na dobré výkony ze základní části a tak jsme přes tým z Frýdku Místku postoupili v nejkratší možné době. To se bohužel nedá říct o semifinále s Karvinou, kdy se nám nepodařilo navázat na formu, která nás zdobila celou dosavadní sezónu. V zápasech s Karvinou nám špatně fungovala obrana a v útoku jsme se těžce prosazovali. Tyto faktory rozhodly o tom, že Karviná postoupila do finále a na nás zbyly souboje o bronzovou medaili.

K zápasům o 3. místo jsme všichni přistoupili velice zodpovědně, jelikož jsme všichni toužili vybojovat pro Lovosice po 8 letech medaili. Nutno říct, že pro mnoho z nás to mohla být první medaili z extraligy. Celou tuto sérii jsme se prosazovali velice dobře v útoku a obranu jsme během série také vylepšili. Jsem velice rád, že se nám podařilo medaili získat před domácími fanoušky a ještě více si medaile vážím vzhledem k průběhu posledního zápasu.

Chtěl bych tedy poděkovat hlavně klukům za super sezónu, která z mého pohledu byla zatím tou nejlepší. Házená nás všechny celou sezónu velice bavila a to považuji za to nejvíce důležité. Na tréninkách (i mimo ně) panovala stále dobrá atmosféra, kterou jsme si pak dokázali přenést i do zápasů. Věřím tomu, že zisk bronzové medaile byl prvním krokem k dobrým umístěním v dalších sezónách. Velké poděkování patří také fanouškům, kteří nás v této sezóně celou dobu podporovali a doufám, že jejich přízeň bude i v dalších letech pokračovat.“

Jan Kupa, spojka 

„Letošní sezónu musím hodnotit pozitivně, protože jsme po 8 letech vybojovali pro Lovosice medaili. Základní část jsme odehráli dobře a vytvořili si tak skvělou pozici do play-off. Ve čtvrtfinále jsme prošli přes Frýdek-Místek. Pak bohužel přišlo lehké zklamání v podobě semifinále s Karvinou. Vše jsme ale napravili bojem o 3., který jsme zvládli a splnili cíl v podobě medaile. Musím poděkovat všem fanouškům za podporu v celé sezóně.“

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,