Byla to DOBA, ale BRONZOVÁ medaile je doma!

Lovci slaví BRONZ!

Tři zápasy nakonec rozhodly o držitelech bronzových medailí, kterými se stali naši házenkáři. Na čtvrté příčce Chance extraligy skončilo Zubří.

Chance extraliga série o 3. místo – 3. utkání:

Lovci Lovosice – HC ROBE Zubří
31:30 (13:17)

konečný stav série 3:0 

Jestli někdo očekával jednoduché střetnutí, které by potvrdilo vedení Lovců 2:0 na zápasy, musel být průběhem zápasu notně překvapen. Zubří rozhodně nepřijelo sérii dohrát, ale ukázalo sílu, která jej dostala do semifinále.

Vedení 1:0, o které se svojí první brankou v zápase postaral Jaroslav Trkovský, bylo pro Lovce na dlouhou dobu poslední (utkání v náš prospěch jsme otočili až v 53. minutě). Zubří produkovalo aktivní hru v útoku, dařilo se mu dostávat do slibných střeleckých šancí a na druhé straně mu dobře fungovala obrana ve spolupráci s velmi dobře chytajícím Štěpánem Krůpou v brance. Po 11. minutách vedl soupeř rozdílem tří gólů 5:8 a jeho vedení v průběhu první půle narostlo později až na pět branek. Tečku za úvodní třicetiminutovkou udělala úspěšná střela loučícího se Sergeje Petrychenka, která znamenala snížení z pohledu Lovců na 13:17.

Ani druhý poločas pro nás nezačal dobře, když jsme téměř pět minut čekali na náš úvodní gól. Ten zaznamenal až ke konci 35. minuty střelec úvodní branky Jaroslav Trkovský. Zubří ale ještě předtím přidalo svoje tři góly a Trkáč tak snižoval jen na 14:20. Od té doby jsme naštěstí dokázali na každý gól soupeře reagovat dvěma vlastními, zlepšili jsme práci v obraně a postupně tak odmazávali z náskoku Zubří. Za stavu 27:28 dostal dvouminutový trest náš Pavel Horák a soupeř sáhl k přesilové hře 7 na 5. Paradoxně se nám v ní podařilo získat hned dva míče a dvakrát skórovat do prázdné branky Zubří. Tyto góly znamenaly podruhé v zápase vedení na naši stranu (55. minuta 29:28). Nejlepší střelec Zubří v této sezóně Tomáš Mičkal o minutu později srovnal stav utkání na 29:29. Na jeho gól jsme opět dokázali odpovědět dvěma góly v řadě, radovalo se ale také Zubří a dvě a půl minuty před koncem vedli Lovci opět o jediný gól. Ve zbývajícím čase ale již branka nepadla a vítězství 31:30 znamenalo pro Lovce třetí potřebný bod v sérii.

Po osmi letech se tak v Lovosicích radujeme z medaile a přidáváme do klubové historie čtvrtou bronzovou medaili. Vítězná rozlučka to byla nejen pro celý tým, ale také pro trojici hráčů, kteří již v další sezóně v loveckém dresu neuvidíme. Před utkáním jsme se oficiálně rozloučili s dvojicí Tim Jenko Bogdanić a Sergey Petrychenko, na Lukáše Malého čeká slavnostní rozlučka v rámci Otvíráku 2023 v září. 

Oslava bronzu tak podpořila vydařený Lovecký happening, který jsme pro všechny fanoušky a partnery připravili jako poděkování za podporu v celé sezóně. Děkujeme všem, kteří se na našem úspěchu podíleli, JSME JEDEN TÝM, MY A VY! 

Komentáře po zápase:

Martin Hríb, trenér Lovců: „Jsme šťastní, že se nám podařilo udělat poslední krok a získat po dlouhé době pro Lovosice medaili. Těší nás, že se nám to povedlo v domácím prostředí a mohli jsme tak poděkovat našim skvělým fanouškům za to, že nás celou sezónu podporovali.“

Jakub Krupa, brankář Zubří: „Odjeli jsme do Lovosic s tím, že můžeme sérii prodloužit a vrátit zpět do Zubří. Byl to dobrý zápas, ale o co my jsme do zápasu lépe vstoupili, tím hůře jsme jej zakončili. První poločas byl z naší strany dobrý, ale v tom druhém jsme prohrávali v osobních soubojích a udělali víc chyb.“

Bohdan Mizera, křídlo Zubří: „Do zápasu jsme vstoupili dobře, fungovala nám obrana ve spolupráci s brankářem. Chtěli jsme se prezentovat rychlou hrou a to se nám dařilo v první půli. Ve druhém poločase jsme se již k jednoduchým brankám nedostali. Zlomový bod byla naše přesilová hra, ve které jsme dostali dva góly do prázdné brány a to nás možná zlomilo. Bohužel se nám nepodařilo udržet nadějný náskok z průběhu zápasu.“