Lovosice - Karviná

V prvním semifinále Lovci šťastnějším týmem

První zápas semifinálové série mezi Lovci a Karvinou viděla hala v Lovosicích. Utkání nakonec dospělo do sedmičkového rozstřelu.

Semifinále Chance extraligy – 1. utkání:

Lovci Lovosice – HCB Karviná
38:37 po 7m hodech (14:18, 30:30)

statistiky k utkání zde 

Zatímco v neděli 9. dubna budou Křesťané po celé Evropě slavit Kristovo zmrtvýchvstání, to lovosické a hned dvojnásobné se slavilo už v sobotu na palubovce haly Chemik.

Upřímně řečeno, tohle nebude zápas, na jehož průběh především v prvním poločase budeme rádi vzpomínat. Lovci od samého počátku museli dotahovat vedení soupeře. Nedařilo se nám ani na jedné straně brankoviště. V obraně nás Karviná přehrávala činností jeden na jednoho, v útoku jsme často ztroskotali na velmi dobře chytajícím Petru Mokrošovi v brance soupeře. Výsledkem bylo vedení Karviné o čtyři branky, v samém závěru dokonce o pět gólů. Konečný účet prvního poločasu zněl 14:18, když v poslední vteřině dělovkou o břevno korigoval Pavel Horák.

Nedařilo se nám ani ve druhé půli a začátek připomínal první poločas. Karviná získala až šestigólový náskok (16:22) a domácí trápení pokračovalo. Ve 40. minutě se nám podařilo náskok snížit na rozdíl dvou branek (22:24), ale soupeř znovu odskočil na 22:26. Na začátku poslední desetiminutovky jsme se dokázali znovu díky Pavlu Horákovi snížit na rozdíl jediné branky, ale Karviná znovu získala dvougólové vedení. To platilo ještě v poslední minutě, dvě branky našeho celku, z toho poslední gól Jiřího Motla v závěrečných vteřinách, poslaly zápas do sedmimetrových hodů.

V nich byli šťastnější Lovci. V první sérii pěti hodů neproměnili za domácí Jaroslav Trkovský, za hosty Denis Harabiš. O všem rozhodla až osmá série sedmimetrových hodů, ve které již platilo pravidlo náhlé smrti. Jiří Günl kryl sedmičku Davidu Růžovi a sedmičky tak skončily 8:7 v náš prospěch.

V sérii se ujímáme vedení 1:0, další střetnutí se hraje ve středu na palubovce Karviné. Poté se série vrací zpět do Lovosic, kde se hraje třetí střetnutí v sobotu 15. dubna znovu od 17 hodin.

Děkujeme všem fantastickým divákům, kteří do posledních vteřin hnali hráče dopředu. Patří vám velké poděkování za skvělou atmosféru a těšíme se na vás za týden znovu doma. JSME JEDEN TÝM, MY A VY! 

Komentáře po zápase:

Roman Jelínek, trenér Lovců: „Jednoznačně jsme byli šťastnější tým. Do zápasu jsme vstoupili špatně a nedodržovali jsme první půli to, co jsme si řekli. Obrana nefungovala a proto jsme také dostali za první půli osmnáct branek. Do druhé půle jsme šli s tím, že musíme věřit tomu systému, který jsme si připravili a hrát tak, jak jsme si před zápasem řekli. To jsme dodrželi a se štěstím jsme vstali z mrtvých. To stejné pak na konci první série sedmiček, kdy náš brankář chytil pátou soupeřova střelce. Sedmičky jsou o štěstí. Série bude vyrovnaná a zřejmě to tak bude i nadále.“

Pavel Horák, spojka Lovců: „Chtěl bych poděkovat Karviné za super zápas. Je to play-off plné emocí a to bylo vidět i v dnešním zápase. Doufám, že se potvrdí slova našeho trenéra, že každý zápas bude takto vyrovnaný. Dal jsem sice osm branek, ale mám pocit, že na konci jsem spíš pomáhal Karviné k tomu, aby vyhrála. Atmosféra byla skvělá. Děkuji a těším se na zápas v Karviné.“

Michal Brůna, trenér Karviné: „Gratuluji soupeři. Určitě byli šťastnější v koncovce. Celý zápas byl férový, nebyly v něm zákeřné zákroky. Dokázali jsme si, že můžeme s Lovosicemi hrát. Já jsem pochválil svoje kluky v šatně za bojovnost a za to, že dřeli až do konce.“

Václav Franc, pivot Karviné: „Odehráli jsme dobré utkání. To co jsme chtěli hrát a s čím jsme chtěli vstoupit do zápasu, to se nám podařilo. Super první poločas z naší strany. Bohužel jsme se nevyvarovali hluchých pasáží ve druhé půli, které nás provázejí v průběhu sezóny. Nezbývá než se připravit na středeční zápas doma, kde budeme chtít srovnat. Je to super reklama na další zápasy, jak naplnit haly na házenou. Hraje se o postup do finále a tak ať to také vypadá.“