Lovci Lovosice - Dukla Praha, upoutávka

Základní část zakončíme zápasem s Duklou

Nejvyšší soutěž házenkářů dospěla do svého posledního kola. Lovci v rámci něj přivítají na domácí palubovce tým Dukly Praha.

26. kolo Chance extraligy:

Lovci Lovosice – HC Dukla Praha
středa 15. března 18:00

Utkání s Duklou, které mělo být původně sehráno v jednotném termínu posledního kola v sobotu 18. března, se předehrává kvůli účasti soupeře v evropském poháru. Dukle se totiž podařil skvělý úspěch a o víkendu si zahraje úvodní duel čtvrtfinále Evropského poháru EHF.

Pražský celek přijede do Lovosic s postavením čtvrtého týmu v tabulce. A jeho pozice se nezmění bez ohledu na výsledek, protože na třetí Karvinou ztrácí již 6 bodů a naopak před svými pronásledovateli má náskok více jak desetibodový. Dukla tak zopakuje svoje postavení do play-off v sezóně 2021/2022, kdy skončila na čtvrté příčce. Naši házenkáři zaostali o jediný bod za ní a oba soupeři se tak střetli ve čtvrtfinále. To skončilo lépe pro našeho soupeře, který pak bojoval o extraligové medaile.

Extraligu nyní čeká poslední kolo, které rozhodne o mnohém. Nejen o našem soupeři pro play-off, ale také o dvojici týmů, které na poslední chvíli z bojů ve čtvrtfinále vypadnou. A jak to vlastně vypadá v extralize před posledním kolem?

1. – 4. místo

Situace na předních místech tabulky je vyřešena na 3. a 4. příčce. Změnit se může už jen pořadí na 1.-2. místě. V současné době je lídrem o jediný bod před našimi Lovci tým Plzně. Pro změnu na těchto pozicích je podmínkou dnešní vítězství našich házenkářů v kombinaci s případnou prohrou Plzně na palubovce Kopřivnice (sobota 18. 3.). Lepší vzájemný zápas hovoří ve prospěch Plzně (s naším týmem), pro postup na první pozici by Plzeň musela ztratit oba body.

Postavení týmů + poslední kolo:
1. Plzeň 45 bodů (venku Kopřivnice, lepší vzájemný zápas s Lovci)
2. Lovci 44 bodů (doma s Duklou Praha)
3. Karviná (odehrány všechny duely)
4. Dukla Praha (venku Lovosice)

5. – 8. místo
Boj o poslední místa do play-off je takovým každoročním evergreenem v nejvyšší mužské soutěži. Na 4 volné pozice pro čtvrtfinále je totiž i před posledním kolem stále 6 adeptů.

Postavení týmů + poslední kolo:
5. Frýdek-Místek 24 bodů (venku Jičín)
6. Kopřivnice 23 bodů (doma Plzeň)
7. Zubří 23 bodů (započítána kontumační výhra s Prešovem)
8. Nové Veselí 23 bodů (venku Brno)
9. Brno 22 bodů (doma Nové Veselí)
9. Jičín 22 bodů (doma Frýdek-Místek)
10. Zubří 21 bodů (doma Hranice)

Předpokládají se výhry Brna, Jičína a Zubří. Předpokládejme prohru Kopřivnice s Plzní. Pokud by zápasy skončily takto, tabulka by po posledním kole vypadala takto a ze hry by tak vypadla Kopřivnice a Nové Veselí:

5. Zubří 25 b
6. Jičín 24b
7. Frýdek-Místek 24b
8. Brno 24b
9. Kopřivnice 23b
10. Nové Veselí 23b

Pokud by 100% platilo výše uvedené, ve čtvrtfinále by nás čekal Frýdek-Místek.

Na soupeře do čtvrtfinále si tak budeme muset ještě počkat, poslední duel nás čeká ale již zítra. Utkání začíná ve sportovní hale Chemik od 18 hodin. Vyjímečně nebude probíhat poločasová soutěž, se kterou budeme pokračovat v rámci čtvrtfinálové série, ale těšit se můžete na vystoupení našich nejmenších házenkářů. Ti vám předvedou utkání v miniházené 4+1 v rámci poločasové přestávky. Budeme rádi, pokud je a naše velké Lovce přijdete znovu povzbudit, JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Komentáře před zápasem:

Martin Hríb, trenér: „Zápasy s Duklou jsou brány vždy jako takové malé derby. My víme, že soupeř má v poslední době dobrou formu, kterou Dukla potvrdila jak v lize tak v evropském poháru. Znovu se ukazuje, že jejich forma stoupá směrem k blížícímu se play-off. Jsme si vědomi, že postavení Dukly v extralize se nemůže již změnit a že ji čeká náročné utkání Evropského poháru. Pro nás to nic nemění na tom, že jdeme do zápasu s jasným cílem zisku dvou bodů. Během reprezentační pauzy jsme stihli i náročnější tréninky, ale zároveň hráči dostali více času na odpočinek. Věřím, že středeční duel ukáže, že jsme na play-off dobře připraveni.“

Jiří Günl, brankář: „Tým Dukly v sobě kombinuje zkušené hráče, které doplňují šikovní mladí kluci. Útočnou zbraní soupeře je rychlý útok, na který si musíme dát pozor. My ale chceme do play-off z co nejvyššího místa a protože stále máme ještě šanci skončit na první příčce, tak pro úspěch uděláme maximum. Na nic jiného než vítězství nemyslíme a věřím, že v zápase potvrdíme naši dobrou formu, roli favorita a udržíme si vítěznou náladu i do play-off.“

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,