Lovosice - Nové Veselí

Základní část extraligy vrcholí, Lovci cestují do Nového Veselí

Už jen poslední dvě kola má před sebou Chance extraliga v rámci své základní části. Na Lovce v nich čeká jedno venkovní a jedno domácí střetnutí.

25. kolo Chance extraligy:

Házená Nové Veselí – Lovci Lovosice
sobota 4. března 18:00

TVcom, onlajny 

Střetnutí v Novém Veselí může dát Lovcům jistotu nejhůře druhého místa a to za předpokladu, že v něm budeme bodovat. V tabulce totiž máme po včerejší dohrávce 22. kola mezi Karvinou a Frýdkem-Místkem nad posledním českým mistrem náskok tří bodů a pokud z Veselí přivezeme aspoň bod, tak nás Karviná i při případném vítězství na palubovce Plzně a doma s Prešovem již nemůže přeskočit. Ze vzájemných zápasů s ní totiž máme lepší skóre díky domácímu vítězství 30:22 (v Karviné jsme podlehli pouze o 2 branky). A nepřeskočila by nás ani v případě prohry v posledním duelu základní části, ve kterém ve středu 15. března přivítáme doma Duklu.

Pojďme ale popořádku a soustřeďme se nyní na nejbližší střetnutí, ve kterém se v sobotu představíme v Novém Veselí. S tímto týmem jsme v domácím zápase přesvědčivě zvítězili 31:21 a uštědřili tak soupeři jednu z deseti porážek v této sezóně. Nové Veselí má však skvělou bilanci v zápasech hraných na domácím hřišti, když ze své palubovky povolil odvézt výhru pouze Karviné. Ve všech ostatních utkáních získal minimálně bod a právě domácí výsledky drží Nové Veselí v postupových příčkách do play-off. Mezi českými týmy mu patří sedmá příčka, když na osmé Brno i devátý Jičín má náskok tří bodů. Oba dva tito soupeři ho ale mohou v posledních dvou kolech přeskočit (v případě plného bodového zisku) a týmu z Vysočiny tak pro jistotu postupu do čtvrtfinále nezbývá nic jiného než bodovat. A to buď v utkání s naším týmem nebo pak v posledním kole, ve kterém se utká s přímým konkurentem v boji o postup s Brnem.

Kartami může zamíchat také Zubří. To má na svém kontě sice bodů 19, ale je dost možné, že další dva mu budou připsány za odložené utkání s Prešovem (nesehrané kvůli termínové kolizi slovenského celku) a protože Zubří má v posledních dvou kolech velmi přijatelné soupeře v podobě Strakonic a Hranic, tak není vůbec nemožné, že i ono by se nakonec mohlo před Nové Veselí posunout (Zubří má ze vzájemných zápasů skóre +3).

Situace v tabulce 1. – 4. místo (v závorce vždy zbývající utkání týmu): 
1. Plzeň 43 b (doma Karviná, venku Kopřivnice)
2. Lovosice 42 b (venku Nové Veselí, doma Dukla)
3. Karviná 39 b (venku Plzeň, doma Prešov)
4. Dukla Praha 33 b (doma Kopřivnice, venku Lovosice)

Jistotu umístění má z této čtveřice jen Dukla, která již nemůže být jiná než čtvrtá.

Situace v tabulce 5. – 10. místo: 
5. Frýdek-Místek 24 b (doma Brno, venku Jičín)
6. Kopřivnice 23 b (venku Dukla, doma Plzeň)
7. Nové Veselí 23 b (doma Lovosice, venku Brno)
8. Brno 20 b (venku Frýdek-Místek, doma Nové Veselí)
9. Jičín 20 b (venku Hranice, doma Frýdek-Místek)
10. Zubří 19 b (venku Strakonice, doma Hranice + nesehrané utkání s Prešovem)

Ze statistiky výše vidíte, že dvojice pro čtvrtfinále a dva týmy, které z osmičky nakonec vypadnou, budou známy opravdu až po závěrečném hvizdu v sobotu 18. března večer.

Náš tým má pro sobotní souboj jasnou motivaci a v utkání chceme znovu získat plný počet bodů.. Utkání začíná v ZDT aréně Nové Veselí v sobotu 4. března od 18 hodin a fanoušci jej mohou sledovat na tradičních informačních kanálech a podpořit tak Lovce na dálku. Děkujeme všem příznivcům, kteří se vydají do Nového Veselí, aby osobně podpořili náš tým. JSME JEDEN TÝM, MY A VY! 

Komentáře před zápasem:

Roman Jelínek, trenér: „Čeká nás utkání se soupeřem, který je na hraně play-off. Proto nečekáme od zápasu nic lehkého. Navíc Nové Veselí hraje v domácím prostředí o dost lépe než venku a to zejména díky výborné atmosféře. My budeme muset hrát s maximálním nasazením a koncentrací po celých šedesát minut, abychom byli úspěšní.“

Jan Heřmanovský, křídlo: „V zápase v Novém Veselí budeme chtít navázat na poslední úspěšné domácí utkání. Nečeká nás určitě nic jednoduchého, protože Nové Veselí je v domácím prostředí velmi silné a podlehlo na své palubovce pouze jedinému soupeři.“

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,