Nové Veselí - Lovci Lovosice

Foto: Jaroslav Loskot (Žďárský deník)

Výhru vezeme i z Nového Veselí, skončíme tak nejhůře druzí!

Ani předposlední kolo nepřineslo Lovcům další porážku, když ve velmi vyrovnaném střetnutí dokázali porazit o jedinou branku celek Nového Veselí.

25. kolo Chance extraligy:

Házená Nové Veselí – Lovci Lovosice
26:27 (10:10)

statistiky k utkání zde

Vítězství Lovců v Novém Veselí znamenalo pro domácí házenkáře teprve druhou porážku v domácím prostředí v základní části (naplno zde bodovala jen Karviná). Zároveň jsme tak domácím zkomplikovali cestu do play-off, když pro jistotu účasti bude muset Nové Veselí zřejmě bodovat v posledním kole na palubovce Brna.

Prvních deset minut jsme potvrzovali postavení v tabulce, když i přes neproměněnou sedmičku Jana Kupy jsme na jejím konci vedli 4:1. Náš rozjezd pak přibrzdilo vyloučení Patrika Stacha a přestože domácí jej ještě z nařízené sedmičky potrestat nedokázali, v následné přesilové hře snížili dvěma góly na kontaktních 3:4. Od té doby byl k vidění naprosto vyrovnaný duel, jehož první poločas skončil nerozhodně 10:10.

Druhá půle dlouho nepřinesla rozuzlení dramatické zápletky. Nám se sice kolem 45. minuty podařilo odskočit na rozdíl dvou branek 19:17 a tentokrát jsme o náskok po druhém vyloučení Patrika Stacha nepřišli, když jej o chvíli později navýšil Tim Jenko Bogdanić na 20:17. Domácí znovu zabojovali a deset minut před koncem srovnali na 21:21. Vyrovnaný stav svítil na ukazateli ještě v 54. minutě, pak jsme ale znovu získali již rozhodující náskok tří gólů. V polovině 59. minuty navyšoval na 27:24 dnes stoprocentní Jan Heřmanovský, aby domácí dvěma góly již jen zkorigovali na konečných 26:27.

Poslední kolo základní části odehrají Lovci v domácím prostředí po reprezentační přestávce a to ve středu 15. března, kdy přivítáme Duklu Praha s její jistotou čtvrté příčky do play-off. Celá základní část bude rozuzlena v sobotu 18. března, kdy budou dohrány zbývající zápasy 26. kola (utkání s Duklou se předehrává kvůli její účasti v evropském poháru). Lovci si vítězstvím v Novém Veselí zajistili nejhůře druhou příčku do play-off, o jejich konečném postavení rozhodne střetnutí Kopřivnice – Plzeň.

Děkujeme znovu všem fanouškům, kteří za námi na Vysočinu vycestovali, byli jste naším dalším hráčem! Děkujeme i všem za podporu na dálku, JSME JEDEN TÝM, MY A VY! 

Komentáře po utkání: 

Roman Jelínek, trenér HK FCC Město Lovosice: „Těžký zápas, čekali jsme to. Veselí potřebuje body, aby se dostalo do play-off, a také to tak vypadalo. Hráli od první do poslední sekundy na krev. My jsme upozorňovali, že na to musíme být připravení a mít k utkání stoprocentně koncentrovaný přístup. Bohužel jsme se dnes trápili v útoku, nasekali jsme spoustu chyb a to nás provázelo celým utkáním. Když už jsme byli schopní se od soupeře trošku odpoutat, tak jsme ho vždy nějakou chybou vrátili zpátky do hry. Ale samozřejmě pro nás malinko se šťastným koncem, ale máme dva body a jsme spokojení.“ 

Jan Kupa, střední spojka HK FCC Město Lovosice: „Já v první řadě děkuju Veselí za skvělý zápas. Myslím, že tohle muselo diváky bavit. My jsme do zápasu vstoupili docela dobře, vybudovali jsme si vedení. Pak nás ale našimi zbytečnými chybami Veselí dotáhlo a tahalo se to celý zápas. Jak říkal trenér, udělali jsme nepochopitelný chyby v útoku, a to nás stálo vždy to vedení třeba o dvě tři branky. Ale vyhrál šťastnější, nakonec jsme to byli my a přeju Veselí hodně štěstí.“ 

Jan Běloch, trenér TJ Sokol Nové Veselí: „My děkujeme Lovosicím za hodnocení, myslím si, že to bylo relativně hodně trefné to, co už tady padlo. Z našeho pohledu se na to samozřejmě můžeme dívat z pohledu, že naší dobrou obranou jsme Lovosice tlačili k chybám. To bylo naším cílem, abychom jim to znepříjemnili. Bohužel v klíčových okamžicích jsme byli možná trochu nervózní a projevil se asi trošku rozdíl ve zkušenostech mezi oběma týmy. Přece jen Lovosice jich mají určitě více, mají zkušenější tým, hráče, kteří dokáží být rozdíloví v klíčových okamžicích. My jsme to z mého pohledu dnes zvládli házenkářsky dobře, chybělo trošku štěstí a v prvním poločase několikrát možná chladná hlava, kdy jsme mohli vystřelit na prázdnou bránu nebo jít do trháku, tam jsme udělali zbytečné chyby. V tom jsme bohužel celý zápas tahali za kratší konec, dokázali jsme se dotáhnout, ale ten krůček nám celou dobu chyběl.“

Lukáš Krejz, střední spojka TJ Sokol Nové Veselí: „Já bych chtěl v první řadě především poděkovat divákům, protože zápas měl opravdu super parametry, jak z herní stránky obou týmů, ta z té divácké, protože vytvořili skvělou kulisu. No a k zápasu… Myslím, že jsme dnes odehráli solidní zápas, který vyvrcholil v to, že jsme myslím si v závěru udělali pár zbytečných chyb, kdy jsme to chtěli až moc vzít na sebe někteří. Bohužel jsme tím na konci zápas ztratili, ale myslím si, že jinak jsme odehráli super zápas jak v obraně, tak i v útoku a snad se nám podaří v posledním kole vyhrát a dostat se do play-off.“

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,