Lovosice - Frýdek-Místek, 25.02.2023

Startuje play-off, Lovci vstupují do čtvrtfinále proti Frýdku-Místku!

Dlouho očekávané play-off je tady! Základní část Chance extraligy budiž zapomenuta, začíná nová soutěž a boje o postup do semifinále.

Čtvrtfinále Chance extraligy:

Lovci Lovosice – Pepino SKP Frýdek-Místek 
1. utkání: sobota 25. března 17:00
2. utkání: neděle 26. března 17:00 

Informace k prodeji vstupenek zde

To, na co se všichni těšíme, je za dveřmi. V sobotu začíná pro Lovce po roce další čtvrtfinále a letos všichni pevně věříme, že s mnohem lepším výsledkem. První část sezóny se nám vydařila a Lovci vstupují do nadstavbové části z pozice druhého celku tabulky po základní části. Jejich čtvrtfinálovým soupeřem je severomoravský celek Pepino SKP Frýdek-Místek. Ohlasy na soupeře jsme přinesli v jednom z předchozích článků a můžete si je přečíst zde.

Ze základní části mají Lovci s tímto soupeřem bilanci dvou výher (na palubovce soupeře 39:29, v domácím prostředí 38:27). Vše je ale zapomenuto a 8 celků bude mezi sebou bojovat o 4 volné pozice do semifinále. Svoje ČF série již rozehráli házenkáři Karviné a Jičína, přičemž první bod na domácím hřišti si připsala favorizovaná Karviná. Rozehrána již byla i druhá série mezi Duklou Praha a Zubřím, ve které se Zubří podařilo z Prahy odvézt cenné vítězství a do domácích odvet bude vstupovat za stavu 1:1 na zápasy.

Náš soupeř se po zamotaném konci základní části umístil na celkově sedmé příčce. Nejlepším střelcem v družině kolem trenéra Daniela Vala je křídelník Mathias Choleva, který v týmu soupeře obstarává také střelbu sedmimetrových hodů. Vedle něj se střelecky daří Janu Muchovi. V týmu je plno zkušených házenkářů: brankář Vít Pyško, pivot Adam Gřešek, spojky Tomáš Sklenák / Slavomír Mlotek nebo křídlo Jan  Zbránek. V sestavě chybí zkušená spojka Radim Chudoba, který utrpěl zranění achillovy šlachy a svému týmu tak v play-off již nepomůže. Radimovi tímto přejeme úspěšnou rekonvalescenci a brzký návrat na palubovky. Tým Frýdku-Místku vede bývalý slovenský reprezentant Daniel Valo.

Obě utkání začínají v naší hale Chemik od 17 hodin. V průběhu pátečního dne přineseme souhrn důležitých organizačních pokynů. V nabídce předprodeje je aktuálně posledních 125 vstupenek. 

Velmi se těšíme na obě utkání i na bouřlivou atmosféru, kterou umí naši fanoušci v domácím prostředí vytvořit. JSME JEDEN TÝM, MY A VY! 

Komentáře před zápasem:

Roman Jelínek, trenér: „Na první zápasy play-off se už všichni moc těšíme. Myslím, že to budou opravdu kvalitní a atraktivní zápasy se spoustou útoků a ve fantastické atmosféře naší haly. Frýdek-Místek stejně jako my tlačí do rychlého útoku. Na to si musíme dát velký pozor, nedělat jednoduché chyby a mít kvalitu v zakončení. V posstupném útoku je potřeba být důrazní v soubojích jeden najednoho a pokrýt soupeřovu spolupráci spojka-pivot. V sérii jsme favoritem a chceme toto postavení potvrdit, dvakrát uhájit domácí halu a dát našim skvělým fanouškům, co si zaslouží. A to je maximální výkon se zpěvem naší hymny po obou zápasech.“

Pavel Vojíř, křídlo: „Frýdek-Místek je velmi zkušeným týmem, který v základní části dokázal potrápit i silné týmy. Určitě nečekám žádné lehké zápasy. Pokud budeme předvádět naši hru a dokážeme navázat na naši formu ze základní části, tak bychom měli doma potvrdit roli favorita a v obou domácích zápasech zvítězit.“

Michal Bednařík, spojka: „Ve čtvrtfinále bychom chtěli navázat na skvělé výsledky ze základní části. Konec základní části byl vypjatý, dlouho jsme čekali na našeho soupeře. Frýdek-Místek v základní části předváděl rychlou házenou. My jsme ho ale dokázali v obou zápasech přehrát velkým rozdílem. Doufám, že to samé zvládneme i v celé sérii.“