Mládež Lovci Lovosice, dorost

Druhý stoprocentní víkend v řadě pro dorostence

O uplynulém víkendu byly v akci znovu všechny 3 naše dorostenecké týmy a stejně jako v předchozím případě byly všechny stoprocentně bodově úspěšné. Nečekané drama bylo k vidění v Úvalech, kde se na bodech nadřely dva naše celky, mladší dorostenci v první lize naopak jasně ovládli severočeské derby.

Mladší dorostenci – 1. liga ČR

20. kolo: HK Baník Most – Lovci Lovosice
25:36

Statistiky k utkání zde

Vstup do zápasu se Lovcům nevydařil, domácí si vystříleli brzké vedení 3:0, později 6:4. Až po dvanácti minutách zapnuli naši kluci naplno, za stavu 5:7 pro domácí se dvakrát prosadil Jan Čermák, který později zvyšoval už na 13:7. Do konce poločasu se pak oba týmy ve střílení gólů střídaly. Po výměně stran Lovosice rychle rozhodly o osudu zápasu, když úvodních osm minut vyhrály 8:0! Z tohoto KO už se soupeř nedokázal probrat a ze severočeského derby tak i napodruhé v této sezóně vyšli naši hráči jako jasný vítěz. V tabulce patří Lovcům nadále třetí pozice.

Komentář trenéra Pavla Pěkného: „Před zápasem jsme se upozorňovali, že nepůjde o lehké utkání, jak to v derby často bývá. Vstup jsme měli vlažný, už po jedenácti minutách jsme se rozhodli pro změnu v bráně. Týmu to dodalo nový impulz a následnou pasáž jsme vyhráli 8:0. Do konce poločasu se rozdíl ve skóre neměnil. O přestávce jsme hráče instruovali, že chceme vstoupit do druhé půle aktivně, aby se neopakovalo to co v úvodu první půle. To se povedlo a v úvodní desetiminutovce jsme podruhé v utkání dokázali vstřelit osm gólů v řadě bez inkasované branky, což rozhodlo o vítězi zápasu. Nakonec jsme se radovali z vítězství o 11 gólů.“

Starší dorostenci – 1. liga ČR

20. kolo: TJ Sokol Úvaly – Lovci Lovosice 
25:29

Statistiky k utkání zde

Po vynikajícím výkonu, který starší dorost předvedl proti Polance, se očekávalo jasné vítězství na půdě posledních Úval, které před utkáním s Lovci měly na kontě pouhé čtyři body. Přesto to byli právě domácí hráči, kteří tahali za delší konec provazu. Naši hráči hořeli především v ofenzivě, po dvaceti minutách vstřelil Tadeáš Pokorný teprve šestou branku svého týmu a snižoval na 6:7. První poločas příliš branek nenabídl, do šaten odcházely oba týmy za stavu 12:12. Za katastrofální by se dal označit začátek druhé půle, když si musel trenér Šuma brát time-out už po osmi minutách za stavu 17:14 a třetí oddychový čas čtyři minuty na to, když domácí vedli už o 5 gólů! Teprve poté se Lovci vrátili do zápasu. Necelých osm minut před koncem konečně otočil stav na stranu hostů Jáchym Novák ze sedmimetrového hodu, utkání ukončil svým osmým gólem Pavel Vojíř, který dal skóre definitivní podobu 29:25 pro hosty. Starší dorost Lovosic se na body nadřel, po vítězství se nachází na 5. místě a stále může pomýšlet na medaili.

Komentář trenéra Vladimíra Šumy: „V Úvalech jsme nastoupili po předchozím vynikajícím výkonu jako vítězové, ještě než se začalo hrát. To se na hřišti projevilo a už po čtyřiceti minutách jsme museli tahat za záchranou brzdu v podobě třetího time-outu. V útoku jsme neproměnili přibližně čtrnáct jasných šancí a nefungoval nám střed obrany. Nezbývalo nám než riskovat a otevřít obranu, když jsme začali hrát dvojnásobnou osobku na kvalitní spojky soupeře. Risk ale nakonec vyšel, po zmíněném třetím oddychovém čase se soupeř prosadil už jen pětkrát a my tak mohli otočit stav na naši stranu.“

Mladší dorostenci – 2. liga Čechy západ

18. kolo: TJ Sokol Úvaly – Lovci Lovosice
35:36

Statistiky k utkání zde

„B“ tým mladšího dorostu nastoupil na palubovce třetích Úval a o body musel bojovat do posledních vteřin. V útočně laděném zápase se do vedení dostali v úvodu domácí, Lovci ale stav rychle otočili a Tomáš Křížek zvyšoval po devíti minutách hry na 9:6. Po čtvrthodině vedli naši hráči dokonce už o 4 góly, načež Úvaly stav během chvíle nejprve vyrovnaly a i přes time-out hostů skóre otočily na svoji stranu. Lovci mohli být nakonec za remízový poločasový stav rádi. V dramatickém druhém poločase byly oba dva týmy jedinkrát ve vedení o dva góly, jinak se bojovalo o každou branku. Za stavu 35:35 si hostující lavička vzala oddychový čas, po kterém několik vteřin před závěrečným hvizdem rozhodl o vítězství nejlepší střelec Lovců, Václav Dvořáček. „B“ tým mladšího dorostu nastoupí v tomto ročníku do utkání už jen dvakrát a stále vede tabulku.