Starší žáci

Dorostenecké celky mají za sebou víkend bez vítězství

Všechny tři naše dorostenecké týmy hrály o uplynulém víkendu 4. – 5. března na palubovce soupeře, s vítězstvím se bohužel nevrátil ani jeden. „B“ tým mladšího dorostu remizoval v Rokycanech, prvoligové celky zase v náročných zápasech neuspěly na palubovce Zubří.

Mladší dorostenci „B“ – 2. liga západ

16. kolo: Házená Rokycany – Lovci Lovosice „B“
36:36

statistiky k utkání zde

Do západočeských Rokycan vyrazil „omlazený“ tým mladšího dorostu s devíti hráči věkem spadajícím ještě do žákovské kategorie. Úvod utkání se Lovcům vydařil, po trefě Stanislava Gebharta vedli 6:3. Domácí celek ale využil nedůrazu v obraně a v přestřelce, která trvala po celé utkání, se dotáhl na nerozhodný poločasový výsledek. Ve druhé půli se v mírném náskoku držely Rokycany až do závěrečných minut, přesto třicet vteřin před koncem David Srba svoji jedenáctou brankou upravil stav na 36:35 pro svůj tým. Poslední gól ale padl do naší sítě a oba týmy se rozešly s dělenými body.

Mladší dorostenci – 1. liga ČR

18. kolo: HC Zubří – Lovci Lovosice
25:23

Statistiky k utkání zde

Přímý souboj o druhé místo v tabulce byl od prvních minut vyrovnanou záležitostí. V úvodních minutách střelecky aktivní Matěj Fornbaum otevřel skóre zápasu, posléze vyrovnával na 7:7. Defenzivně laděný první poločas zakončila nepřesná střela domácího týmu, který odcházel do kabin o jeden gól spokojenější. Vstup do druhé třicetiminutovky se Lovcům nepovedl, po deseti minutách si trenér Ján Lajčák vzal time-out za stavu 17:13. Lovci se poté vrátili do zápasu, Jáchym Novák snižoval na rozdíl jediné branky, společně s Janem Čermákem se pět minut před koncem zápasu zasloužili o vyrovnání (21:21)! Vaz našim chlapcům ale zlomila série tří obdržených gólů v řadě, na kterou ani přes závěrečný nápor už nedokázali Lovci zareagovat a prohráli o 2 góly. V tabulce se tak Zubří dostalo před Lovce na druhé místo, v případě rovného bodového zisku na konci soutěže ale bude v lepší pozici náš celek.

Komentář trenéra: „Klukům patří obrovské poděkování a pochvala za bojovnost. Bylo to nesmírně náročné utkání, ve kterém rozhodoval každý gól a my jsme se alespoň o bod rvali do posledních vteřin. V závěrečných minutách jsme měli příležitost zlomit skóre na naši stranu, v posledním okamžiku nás ale vždy přibrzdila technická chyba, i když některé situace se dali v mých očích posoudit jinak. V zápase kvalitních obran rozhodla koncovka, ve které byl soupeř o dva góly lepší. Gratuluji Zubří k vítězství a děkuji i za kluky rodičům za podporu na místě!“

Starší dorostenci – 1. liga ČR

18. kolo: HC Zubří – Lovci Lovosice
34:24

Statistiky k utkání zde

Na starší dorostence čekal těžký úkol, proti aspirantovi na zlatou medaili nastoupil náš tým bez nejlepšího střelce Pavla Vojíře. Zubří si vypracovalo už v úvodních minutách komfortní vedení 5:1, později 12:4. Lovci ale zápas nezabalili, Tomáš Pokorný snižoval na 10:16, před sirénou ohlašující konec první půle ještě jednou mířili přesně domácí. Druhý poločas byl o poznání vyrovnanější partií a ještě deset minut před koncem zápasu ztráceli hosté na svého soupeře „pouze“ šest gólů. Závěrečný tlak domácího týmu a úbytek sil našich borců ale udělal svoje a domácí mohli oslavit vysoké desetibrankové vítězství. Starší dorost se i přes nepříliš vydařený vstup do jarní části nadále drží v TOP5 soutěže. V dalších extrémně náročném utkání čeká na naše starší dorostence Polanka.

Komentář trenéra: „V utkání proti Zubří jsme se nedokázali přiblížit našim standardním výkonům jednak ve fázi útočné, kde nám chyběl tlak z prostorů spojek, a opět se nám nedařila koncovka, převážně v zakončení z prostoru křídel. Zde jsme si vypracovali několik velice dobrých brankových příležitostí. V postupném útoku jsme vyprodukovali mnoho technických chyb, kde jsme ztráceli míče přihrávkou, což soupeř nekompromisně trestal brankami z protiútoků. V defenzivě jsme byli příliš pasivní a nedokázali jsme včas atakovat především zuberské spojky. I když jsme do tohoto utkání vstupovali bez tří hráčů základní sestavy (onemocnění, zranění), nemohu být spokojen s herním nasazením některých jednotlivců.“