Lovosice - Kopřivnice

Netradičně v neděli přivítáme tým Kopřivnice

Utkání 21. kola Chance extraligy se v Lovosicích odehraje netradičně až v neděli, když Lovci přivítají moravský tým KH Kopřivnice.

21. kolo Chance extraligy:

Lovci Lovosice – KH ISSM Kopřivnice
neděle 12. 2. 17:00

Pomalu ale jistě finišuje základní část nejvyšší soutěže házenkářů a Lovci i nadále útočí na nejvyšší příčky zaručující výhodnou pozici do play-off. Ještě než bude na programu čtvrtfinále soutěže, má extraliga na programu posledních 6 kol. Tři z nich sehrají Lovci v domácím prostředí, tři na hřištích soupeřů. Všechna budou velmi důležitá pro konečnou podobu tabulky a ve všech velmi oceníme podporu fanoušků.

Nejbližším soupeřem našeho celku bude tým Kopřivnice, na jehož palubovce jsme na podzim dokázali zvítězit přesvědčivě 39:30. Kopřivnici aktuálně patří 9. příčka a pohybuje se na hranici postupu do play-off. Stejný počet bodů mají ale tři týmy na 8.-10. místě, dva celky na 6.-7. místě pak mají o bod více. Takže tak jako v loňské sezóně i letos se můžeme v závěru základní části těšit na pořádné bitvy o každý bod, který může v být konečném součtu rozhodující.

Rozhodující je teď každý bod i pro náš tým, který chce udržet současné postavení a pokud by se nám toto povedlo, znamenalo by to jak ve čtvrtfinále tak především v případném semifinále výhodu domácího prostředí pro první dva duely série.

Náš soupeř má v roce 2023 bilanci 2 proher, když v domácím prostředí nestačil na mistrovskou Karvinou (32:35) a minulý týden podlehl v Jičíně (28:32). Nejlepším střelcem Kopřivnice v této sezóně je 22letý Pavel Musálek, střelecky se daří také Janu Gřesovi nebo Martinu Střelcovi. Tradiční oporou je také brankář Marek Žingor.

Utkání začíná v hale Chemik v neděli 12. února od 17 hodin. V poločasové soutěži budeme tentokrát střílet o poukázku od společnosti Yoursport na zboží značky Kempa v hodnotě 1000 Kč. Připravena bude také novinka ve fan shopu v podobě gymsacků ve dvou provedeních. 

Děkujeme, že u toho budete s námi! JSME JEDEN TÝM, MY A VY! 

Komentáře před zápasem:

Roman Jelínek, trenér: „Kopřivnice má zkušený tým. Těží z činnosti jeden na jednoho a z výborné spolupráce s pivotem. My k utkání musíme přistoupit stejně jako v dosavadních dvou zápasech. S maximálním nasazením a koncentrací. Oproti utkání v Karviné musíme zlepšit kvalitu v útočné fázi a vypracovávat si lepší střelecké pozice. Těšíme se opět na domácí atmosféru a věříme, že opět divákům uděláme radost, jak předvedenou hrou, tak konečným výsledkem.“

Karel Holubec, pivot: „V Kopřivnici se nám podařilo vybojovat jasné vítězství, takže doufám, že stejně si povedeme i v domácí odvetě. Musíme zapomenout na poslední duel v Karviné a soustředit se jen na nedělní utkání. Klíčem k úspěchu bude malé množství chyb a úspěšná střelba. Věřím v naše vítězství.“

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,