Lovosice - Karviná

Lovce čeká utkání s obhájcem titulu!

Nesmírně těžký zápas čeká v sobotu na naše házenkáře, kteří změří síly s úřadujícím Mistrem ČR Baníkem Karviná.

20. kolo Chance extraligy:

HCB Karviná – Lovci Lovosice
sobota 28. ledna 18:00

onlajny, Tvcom + PP ČT Sport 

Celkem dvanáctkrát se házenkáři Karviné radovali z titulu v české extralize a když k tomu přičteme tři stříbrné a tři bronzové medaile ze stejné soutěže, právem tu máme nejúspěšnější klub české ligové scény poslední doby. Poslední titul získali házenkáři ze Severní Moravy v sezóně 2021/2022 a i letos se řadí k největším aspirantům na nejvyšší příčku Chance extraligy.

V aktuální tabulce patří Karviné třetí příčka, ale vzhledem k tomu, že do konce základní části zbývá ještě sedm kol, ve kterých na fanoušky čekají nejen vzájemné duely mezi Plzní – Karvinou – Lovosicemi, situace před nadcházejícím play-off se může ještě zcela změnit a dá se očekávat, že až do posledního kola se bude bojovat o co nejvýhodnější pozici do nadstavbové části ligy.

Moravský tým v probíhající sezóně zaznamenal tři porážky (v Lovosicích, s Duklou Praha a v domácím prostředí s Plzní), dvakrát své utkání zremizoval (doma s Brnem a v Prešově). Celkem má na svém kontě 30 bodů, o 3 body méně než Plzeň resp. o 4 než náš tým.

Největší posilou Baníku v probíhající sezóně je bezesporu Jonáš Patzel, který v roli střelce nahradil svého bratra Vojtěcha, a patří mu v tabulce střelců třetí příčka. Zdatně mu sekundují další karvinští kanonýři: Denis Harabiš (křídlo) a Patrik Fulnek (spojka). Velkou sílu mají karvinští právě na postu spojek, kde vedle zmiňovaných Patzela s Fulnekem hrozí především jeden z reprezentantů Dominik Solák nebo z Nového Veselí před sezónou příchozivší Adam Ptáčník. Když k nim přidáme nadějného odchovance Davida Růžu, skvělého pivota Jana Užeka nebo silnou dvojici brankářů Petr Mokroš/Martin Galia (které při zranění dokázal skvěle zastoupit i mladý Matěj Brychlec), rázem tu máme tým jako víno, který je nebezpečný ze všech postů a v každé útočné kombinaci.

Na utkání se velmi těšíme a půjdeme do něj s respektem k soupeři, ale také se zdravým sebevědomím, ke kterému nás opravňují výkony z letošní sezóny. Střetnutí začíná v karvinské hale v sobotu 4. února od 18 hodin. Vedle tradičních informačních kanálů (onlajny, Tvcom) jej budou moci fanoušci sledovat také v přímém přenosu České televize.

Pro zájemce z řad našich příznivců nabízíme výjezd na utkání společně s naším týmem, více informací k němu naleznete zde. Děkujeme, že nám budete v sobotu držet palce, JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Komentáře před utkáním:

Martin Hríb, trenér Lovců: „Máme před sebou těžký zápas. Karviná je tým, který bude chtít obhájit mistrovský titul. Doufali jsme, že do tohoto prestižního souboje budeme moci jít konečně v kompletní sestavě, ale přesto, že se nám to nepovedlo, tak jsme se na soupeře celý týden poctivě připravovali. Chceme navázat na dobré výsledky z minulého roku a vlastně i z toho prvního zápasu letos, který se nám vydařil podle našich představ. „Baníčku“ budeme chtít utkání co nejvíce znepříjemnit a do Lovosic si odvézt dva body.“

Jan Kupa, spojka Lovců: „Čeká nás velmi těžké utkání na půdě úřadujícího českého mistra. Karviná má dobře organizovanou obranu podpořenou dobrými výkony brankářů. Od začátku týdne se pečlivě připravujeme a věříme, že těžký zápas zvládneme. Chceme si upevnit naše první místo v tabulce a odvézt si z Karviné dva body.“

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,