Lovosice - Brno

Lovce čeká další venkovní zápas, střetnou se s Brnem

Ke druhému venkovnímu utkání v řadě vyrazí lovosičtí házenkáři ve středu, když jejich soupeřem ve 23. kole extraligy bude tým Brna.

23. kolo Chance extraligy:

SKKP Handball Brno – Lovci Lovosice
středa 22. února 17:00

TVcom, onlajny 

Poslední tři kola základní části, ve kterých se rozhodne o pořadí ve všech patrech tabulky. Podle předpokladů se pak zřejmě až v posledním 26. kole rozhodne jak o postavení na prvních čtyřech pozicích (zajišťujících úvodní dva zápasy čtvrtfinále v domácím prostředí), tak o postupujícím do play-off (adeptů je stále více než volných míst), i o bodovém zisku, který si týmy v závěru tabulky ponesou do play-out.

Středeční zápas nabídne souboj celku, který stále nemá jistotu elitní osmičky (Brno) a týmu, který by si rád zachoval současné postavení v tabulce (Lovosice). Papírového favorita tedy zápas určitě má, ale o bodech se bude rozhodovat na hřišti a na palubovce Brna na všechny celky čekají nesmírně těžká střetnutí. Důkazem budiž vzájemné výsledky Lovců a Brna z předchozích dvou sezón, kterých jsme u soupeře dosáhli: loni jsme v Brně podlehli 29:30, v sezóně 2020/2021 dokonce o pět branek 25:30. V současné sezóně jsme se s Brnem střetli jednou a na domácím hřišti jsme zvítězili 33:30.

Brnu patří před 23. kolem postupová 8. příčka (při škrtnutí slovenského celku Prešova). O pouhý bod za ním je ale Zubří. Situace na 6. – 10. místě resp. 5. – 9. místě je ale velmi napjatá (umístění již bez Prešova):

5. Nové Veselí 23
6. Frýdek-Místek 22
7. Kopřivnice 21
8. Brno 20
9. Zubří 19
10. Jičín 16

I z tohoto lze předpokládat, že všechny zbývající zápasy týmů (a vzájemné zápasy mezi těmito týmy) budou hrány na hranici maximálního rizika a snahy o bodový zisk. Ostatně to stejné ale platí i o našem celku, který stále nemá jistou druhou příčku.

Hra Brna letos padá a stojí na výkonu jeho rozehrávače Martina Kocicha. Tento házenkář vstřelil téměř 30% všech branek svého týmu a právem mu patří první příčka mezi extraligovými kanonýry. Martin je zároveň nejlepším střelcem sedmiček mezi všemi ligovými házenkáři, střelecky se k němu přibližuje ještě křídlo Jan Zahradníček. Zkušených házenkářů v týmu trenéra Pavla Hladíka je ale mnoho a to například legionáři Nikola Sekulić (pivot), který se do Brna vrátil skrz odbočku do Izraele a Japonska, spojka Dušan Živanov nebo brankář Živoji Ilić.

Naši házenkáři odjíždějí k zápasu ve středu dopoledne a kdo by měl volno a chuť, může se k nim připojit a podpořit náš celek (více informací k autobusu zde). Pro všechny ostatní budou fungovat tradiční komunikační zdroje a my vám všem již dopředu děkujeme za vaši podporu! JSME JEDEN TÝM, MY A VY! 

Komentáře před zápasem:

Roman Jelínek, trenér: „Brno se opírá o střeleckou potenci Martina Kocicha, který tuto sezónu hraje opravdu výborně. A nyní také o spolupráci s pivotem Sekuličem. My musíme podat koncentrovaný výkon celých šedesát minut a přidat k tomu patřičnou kvalitu, abychom mohli být v tomto utkání úspěšní. Jsme si plně vědomi, že Brno hraje téměř o vše, aby postoupilo do play-off. Proto očekávám velice těžké a bojovné utkání na které se musíme dobře připravit a jít se porvat o další body.“

Jaroslav Ouředník, spojka: „Brno je na hraně play-off, takže očekávám těžký venkovní zápas. Největší pozor si musíme dát na Martina Kocicha a staronovou posilu týmu pivota Nikolu Sekuliće. Věřím, že i do Brna nás přijedou naši fanoušci podpořit a my se jim odvděčíme výhrou.“

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,