Mládež Lovci, dorost

Dorostenecké týmy v Jičíně z poloviny úspěšné

Na jičínské palubovce v sobotu slavil vítězství extraligový celek, v neděli 19. února se bitva mezi domácími házenkáři a našimi Lovci opakovala, tentokráte v podání obou prvoligových dorosteneckých celků. Mise na severovýchodě Čech byla úspěšná z padesátí procent. Mladší dorost udržel kontakt s úplným čelem tabulky a o tři góly zvítězil, stejným rozdílem skončil také druhý zápas, tentokráte ale ve prospěch domácích.

Mladší dorostenci „A“ – 1. liga ČR, 16. kolo:

HBC Jičín – Lovci Lovosice
27:30 (11:11)

statistiky k utkání zde

V prvním poločase byla k vidění bitva o každý gól, ani jeden tým si během úvodní třicetiminutovky nevypracoval vyšší než jednobrankové vedení. To ostatně platilo i v úvodu druhého poločasu, až po téměř čtyřiceti minutách hry se podařilo našim hráčům po brance Matyáše Krumla odskočit do vedení 18:16. To ale nemělo dlouhého trvání a byl to naopak domácí Jičín, kdo vstoupil do poslední desetiminutovky s náskokem dvou gólů. Díky dobré defenzivní práci v závěrečných minutách ale nejprve vyrovnal Matěj Fornbaum, vítěznou osmadvacátou trefu zaznamenal Jakub Nosek a celé utkání zakončil úžasnou akcí Jáchym Novák, který stvrdil po nahazovačce do křídla vítězství Lovců.

Komentář trenéra Pavla Pěkného: „Odehráli jsme velmi náročný zápas, s čímž jsme počítali, každý zápas na palubovce Jičína je těžký. Celé utkání bylo velmi vyrovnané a mírné vedení se přelévalo z jedné strany na druhou. V prvním poločase nám výborně chytal brankář Toužimský, bohužel odražené míče často končily naší nedůsledností v rukách soupeře, v útoku jsme zase hráli zbrkle a neproměňovali jasné příležitosti. Ve druhém poločase jsme se především v útoku uklidnili, v posledních minutách jsme odkočili na konečný rozdíl 3 branek. Tým musíme pochválit za nasazení a bojovnost, i když se nám příliš nedařilo, vůlí jsme to dokázali zlomit.“

Starší dorostenci – 1. liga ČR, 16. kolo:

HBC Jičín – Lovci Lovosice
29:26 (17:15)

statistiky k utkání zde

Rovněž utkání starších dorostenců nabídlo vyrovnanou podívanou. V první půli se drželi naši hráči v mírném vedení o jeden nebo dva góly, před hvizdem ukončující první poločas byl ale v lepší pozici domácí celek. Lovci se ještě jednou a bohužel naposledy do vedení vrátili ve čtyřicáté minutě, když na 22:21 upravil skóre Vojtěch Černý. Poté se ale zadařilo Jičínu, který si vypracoval tříbrankové vedení. Ačkoliv jsme dokázali nepříznivý stav ještě stáhnout, závěr si domácí tým pohlídal. Lovci se i přes porážku drží v nesilnější šestce soutěže, kde jsou bodové rozdíly mezi týmy opravdu minimální.

Komentář trenéra Vladimíra Šumy: „Bohužel se nám už druhý zápas v řadě nedařilo proměňovat jasné příležitosti, když jsme, stejně jako v domácím zápase proti Zlínu, doslova vyhořeli v koncovce. Celkově jsme neproměnili za oba poločasy 14 vyložených a vypracovaných příležitostí. Jinak si nemyslím, že bychom odehráli špatné utkání, o výsledku rozhodlo naše zakončování, na čemž budeme teď muset na tréninku zapracovat.“