O Pohár města Lovosic bojovaly také přípravky

Vstup do jarní sezóny nejmladších házenkářů proběhl v sobotu 7. ledna 2023 ve dvou sportovních halách v Lovosicích. V hale Chemik se v házené 6+1 utkali minižáci Lovosic s týmy Mostu, Loun, Jičína a Plzně. Stejná družstva se v kategorii přípravek utkala v „nafukovačce“ v házené 4+1.

V kategorii minižáků přesvědčivě zvítězilo družstvo Jičína před Plzní a Lovosicemi. Čtvrté místo patřilo dívkám z Mostu. Ani páté Louny však nezůstaly bez bodového zisku. V kategorii přípravky pak zlaté medaile zůstaly v Lovosicích, stříbro si odvezli nejmladší házenkáři Plzně a bronz přípravka Jičína. Další pořadí kopírovalo tabulku minižáků. O vítězi Poháru měl rozhodnout součet pořadí obou kategorií. Protože součet umístění družstev Plzně, Jičína a Lovosic byl čtyři, musela o vítězi rozhodnout doplňková soutěž v přesnosti střelby. V té byli nejlepší plzeňští (14 400 bodů) před Lovosicemi (7 100 bodů) a Jičínem 5 800 bodů).

Kategorie minižáků. 

Trenéři minižáků Lovosic se rozhodli, že na domácí palubovce se představí všech dvacet hráčů týmu. Postavili tedy dvě vyrovnaná družstva, každé sehrálo dvě utkání. V úvodním utkání lovosičtí porazili Louny teprve po zlepšeném výkonu ve druhém poločase. Stejně tak skončilo jinak velmi vyrovnané utkání s dívkami z Mostu. Ještě vyrovnanější souboj byl mezi Lovosicemi a Plzní, hosté zvítězili gólem až v samém závěru zápasu. Poslední souboj s Jičínem byl také dost vyrovnaný, ale lovosičtí byli stále o malý krůček pozadu. Závěr utkání ale vyzněl jednoznačně pro hosty z Jičína.

Na palubovku se dostali všichni hráči Lovosic a někteří si užili radost z prvního vstřelené branky v 6+1. Výrazně se zlepšila spolupráce v obraně. Bolestí zůstává účinnost střelby a důraz v osobních soubojích. Ve srovnání s Jičínem také trochu fyzická kondice, což se projevilo v samém závěru utkání. Trenéři si pochvalovali bojovnost hráčů. Děkujeme celému týmu za vzornou reprezentaci. Na stupních vítězů byli vždy spolu s nejmladšími reprezentanty extraligových týmů.

Sestava mini: Dbalý, Kulhánek – Beer, Bezstarosti, Bukovský, Donát, Gerlický, Christov, Krčka, Kylíšek, Landa, Miko, Miler, Moravcová, Petr, Polívka, Rabas, Skalický, Tischler, Záleský

Zprávu sepsal: Ing. Miloš Vodička

Kategorie přípravky. 

Přípravka odehrála svůj turnaj v nafukovače výborně. Lovosičtí nejmenší házenkáři porazili přesvědčivě Louny a DHK Most, remizovali s družstvem Jičína a těsně porazili Plzeň. Se ztrátou jednoho bodu získali první místo. Hra domácích byla docela pohledná a značně se zlepšila míčová technika a pohyb po hřišti. Zdá se, že většina hráčů se snaží plnit pokyny trenérů, kteří byli s výkonem družstva velmi spokojeni. Všichni hráči Lovosic si zaslouží poděkování za bojovnost a snahu a celkově za vystupování a kázeň po celou dobu turnaje. Velmi dobře si vedli i v soutěži přesnosti střelby, kde skončili s 3800 body druzí za vítěznou Plzní, která díky tomu získala Superpohár turnaje.

Úspěšná sestava přípravky: Jakub Hodr, Štětka Ondřej, Wunsch Matěj, Peták Petr, Vartýř Petr, Jeřábek Bart, Novotný Jáchym, Maxmilian Šoral, Sebastian Šoral, Alex Prošek, Jiří Vlček, Daniel Chládek, Tobiaš Jančík.

Pořadí v turnaji přípravky :
1. Lovci Lovosice 7b
2. Talent Pzeň 6b
3. HBC Jičín 5b
4. DHK Most 4b
5. Loko Louny 0b.

Závěrečné hodnocení obou kategorii: o budoucnost a kvalitu lovosické házené se snad nemusíme bát, pokud bude klub a trenéři pracovat jako dosud.

Zprávu zpracoval: Ing.Jan Šváb