Plzeň - Lovosice

Vítězná šňůra končí, zápasu o prvenství by slušela remíza

Dvanáct zápasů v řadě bez porážky, takovou bilancí se mohou pyšnit naši házenkáři v letošním ročníku Chance extraligy. Jejich vítěznou šňůru přeťal až stříbrný tým loňského ročníku Plzeň.

14. kolo Chance extraligy:

Talent tým Plzeňského kraje – Lovci Lovosice
37:36 (18:19)

statistiky k utkání zde

Utkání prvního s druhým naplnilo všechna očekávání. Rychlá hra, spoustu branek, dramatické obraty. Plná hala přihlížela dramatu, ve kterém se domácí až do posledních vteřin strachovali o výsledek. Nakonec díky brance dorostence Bláhy předčili naše házenkáře rozdílem jediné branky a uťali tak vítěznou sérii. Plzeň se tak stává podruhé v sezóně přemožitelem Lovců.

Domácí se rychle ujali vedení 2:0, další minuty ale přinesly naprosto vyrovnaný průběh včetně neproměněných sedmiček na obou stranách. Na konci první desetiminutovky se Lovci ujali vedení 6:4, o pět minut později pivot Plzně Režnický otáčel skóre na 8:7. V tomto duchu zápas pokračoval po celý první poločas, chvíli byli nahoře domácí chvíli hosté, házená nepostrádala tempo a jen za první poločas přinesla téměř tolik branek jako například v celém utkání Nového Veselí s Brnem. Tři minuty před koncem přišla série tří našich gólů, po které jsme vedli 18:17, během minuty ale byla Plzeň zpět na těsný jednogólový rozdíl. Stejně pak skončila celá první půle, po které jsme s jednobrankovým náskokem do šaten odcházeli my.

Plzeň v začátku druhého dějství srovnala a až do 43. minuty držela vedení na své straně. Lovcům se znovu podařilo převážit misky vah ve svůj prospěch (27:28), ale zkušený Stehlík s Terzićem ve 48. minutě získali pro Plzeň další vedení (29:28). Úsek mezi 48. – 51. minutou vyšel skvěle našim barvám, vyhráli jsme jej 5:1 i díky dvěma rychlým útokům v podání Chotěborského a na ukazateli v tu chvíli svítil stav 30:33 (v náš prospěch). Tohle vedení bohužel přišlo pro naše barvy moc brzo a neproměněnou sedmičkou jsme odmítli jeho potvrzení v 52. minutě zápasu. Plzeň nás za toto zaváhání velmi rychle potrestala a během čtyřiceti vteřin bylo srovnáno (33:33). Po oddechovém času našeho celku znovu skóroval Chotěborský, ale střelecký prach nám bohužel závěrečných minutách zvlhl. Štěstí, které v této sezóně často stálo na naší straně se tentokrát přiklonilo k Plzni. Minutu a půl před koncem za stavu 35:35 se odražený míč dokodrcal k Režnickému, který upravoval na 36:35 pro domácí. Na tuto branku jsme dokázali necelou minutu před koncem odpovědět gólem Chotěborského. Dvacet sedm vteřin před koncem si time-out vybrali domácí, aby pět vteřin před závěrečným hvizdem vstřelil svoji sedmou branku vysoký dorostenec Bláha a rozhodl tak o dvoubodovém zisku pro svůj celek.

Plzeň nás tak podruhé v sezóně porazila a vystřídala náš tým na čele tabulky. Velké poděkování znovu míří k fanouškům, kteří nás znovu přijeli osobně povzbudit. Děkujeme, JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Další střetnutí odehrajeme v domácí hale Chemik, kde přivítáme slovenského šampiona z Prešova. Netradičně se utkání odehraje až v neděli 27. listopadu od 17 hodin.

Komentář trenéra Romana Jelínka: „Věděli jsme, že to bude velmi vyrovnané utkání proti kvalitnímu soupeři a to i přesto, že Plzni chyběli někteří hráči. Ale i jejich lavička je velmi kvalitní. My jsme dokázali efektivitu v útoku, ale nedařilo se nám pokrýt především spojky soupeře. Myslím, že zápasu by slušela remíza a my bychom za ni byli rádi. Ale prohráli jsme o branku a musíme jet dál, protože hned za týden nás doma čeká Prešov.“

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,