HCB Karviná - Lovci Lovosice

Zdroj foto: HCB Karviná

V Českém poháru končí naše cesta ve čtvrtfinále

Čtvrtfinále bylo pro Lovce posledním zápasem v Českém poháru ročníku 2022/2023, přemožitelem se jim stala mistrovská Karviná, která postoupila do semifinále soutěže.

Čtvrtfinále Českého poháru

HCB Karviná – Lovci Lovosice
29:24 (16:11)

statistiky zde

Po sobotním ligovém utkání ve Frýdku-Místku jsme do zápasu nastoupili s obměněnou sestavou: dorostencem Vojířem na křídle a loňskými dorostenci Lukáčem na spojce a Dohnalem v brance. Do zápasu jsme nepostavili Chotěborského (s výjimkou 7m hodu) s Kupou, v sestavě nadále chyběl zraněný Motl.

Celé střetnutí byla ve vedení domácí Karviná. Ta si již v samém úvodu vytvořila náskok tří branek, který později narostl již na sedmigólový rozdíl (14:7). Přestože se nám v závěru nepodařilo dvakrát proměnit sedmimetrový hod, ještě do poločasu jsme snížili na 11:16.

Ve 37. minutě se Timu Jenku Bogdanićovi podařilo snížit na 15:19, ale když domácí během chvíle vstřelili tři góly v řadě a odskočili na 22:15, utkání prakticky rozhodli. Ve zbytku střetnutí se nám podařilo přiblížit se na pětigólový rozdíl, kterým celé střetnutí také skončilo.

Děkujeme všem fanouškům za podporu na dálku. Nyní se již budeme soustředit na domácí Chance extraligu, která pro nás pokračuje v sobotu 12. listopadu domácím zápasem proti Novému Veselí. JSME JEDEN TÝM, MY A VY! 

Komentáře po zápase: 

Jelínek, Trenér Lovosic: „Máme za sebou druhý zápas ve dvou dnech, ale domácí také a tak podmínky byly pro oba týmy stejné. Domácí to zvládli, zejména v prvním poločase, o něco lépe a tak vyhráli. My jsme ale podali dobrý výkon a nemáme se za co stydět. Pavel Horák dostal červenou za tři dvojky, je stavebním kamenem naší defenzívy, ale my tam máme i další hráče a ti se toho zhostili dobře a tak to vyloučení nebyl až takový problém. 

Michal Brůna, trenér HCB Karviná: „Taktika, kterou jsme zvolili před tímto, víkendem vyšla. Hráči, kteří včera mohli pošetřit síly se dnes odvděčili dobrým výkonem. Měli jsme kvalitu v brance – Martin Galia potvrdil své kvality a to, že už se z něj stala legenda. Ale i Brychlec, který jej střídal v druhém poločase, podal velmi dobrý výkon. Celé družstvo bojovalo. Myslím, že jsme odehráli dobrý zápas.“