Otvírák 2022, diváci

Věříme v budoucnost! Takový byl Otvírák 2022

Pošesté v řadě uspořádal náš klub slavnostní zahájení extraligové sezóny v prostorách zimního stadionu. Poprvé v něm domácí házenkáři padli, když nestačili na druhý celek loňské sezóně Talent tým Plzeňského kraje.

Otvírák 2022

Každý Otvírák v Lovosicích má svoje nosné téma (více k historii Otvíráků čtěte zde). V tom letošním jsme se vrátili k úspěšné sezóny 2021/2022 z pohledu mládežnických celků a rozhodně bylo co oslavovat!

Hlavním tématem sobotního večera bylo připomenutí úspěchů mládeže, ale ještě před samotným začátkem jsme se oficiálně rozloučili s dvojicí lovosických odchovanců, srdcařů, kteří po sezóně 2021/2022 ukončili svoji aktivní hráčskou kariéru – Davidem Kylíškem a Jiřím Boučkem. Oběma hráčům předali speciální plakety ředitel klubu Vojtěch Srba a sportovní ředitel klubu Jan Landa. Na závěr jsme pro oba hráče připravili překvapení v podobě speciálního videa, které pro ně natočili mladí Lovci z řad mládežnických celků. I zde bychom rádi poděkovali Jirkovi a Davidovi za jejich dlouhá léta v dresu Lovosic a popřáli hodně štěstí v dalších životních etapách.

Ještě před začátkem zápasu pak nemohla chybět živě zpívaná česká národní hymna, tentokrát v podání Lucie Sommerové.

V přestávce extraligového zápasu došlo na hlavní bod programu: představení úspěšných celků mládeže. Na plochu zimního stadionu nastoupilo bezmála 80 mladých lovosických nadějí včetně realizačních týmů a to ve speciálních tričkách, které jsme pro tuto příležitost pro všechny nechali vyrobit. Každého z nastupujících na obří LED obrazovce zároveň doprovázela speciální video vizitka, na závěr pak k oceněným týmům promluvili zástupci extraligového celku ve speciálním videu. V něm velcí Lovci gratulovali svým následovníkům.

A nebyl by to Otvírák, abychom v něm společně nepomáhali někomu, kdo naši pomoc potřebuje. V duchu motta „Lovci mají srdce“ jsme tentokrát podpořili paní Marušku z nedaleké Krupky v její cestě za novým asistenčním psem. Na její konto jsme věnovali částku 61.213 Kč, která se skládala z výtěžku z aukce dresů ze sezóny 2021/2022, části vstupného a svoji podporu vyjádřily i oba týmy, když každá branka Lovců i Plzně znamenala navýšení o dalších 100 Kč. Velmi si vážíme všech, kteří k celkové částce přispěli, děkujeme!

Stejně jako v předchozích letech byl Otvírák součástí obřího mládežnického turnaje Házenkářský festival, který v Lovosicích proběhl již podeváté. Pro všechny účastníky byl Otvírák součástí doprovodného programu, stejně jako slavnostní ohňostroj, který osvítil nebe nad Lovosicemi po jeho skončení.

Takový tedy byl Otvírák 2022. Akce která v České republice nemá obdoby a kterou oslavujeme nejen házenou v Lovosicích, ale která je oslavou našeho sportu celkově. Děkujeme všem, kteří se letošního ročníku zúčastnili a budeme se těšit na v pořadí již sedmý Otvírák, který proběhne v září 2023. JSME JEDEN TÝM, MY A VY!