Zdroj foto: Házená Nové Veselí

V Českém poháru končíme v semifinále

První střetnutí letošního roku odehráli Lovci v rámci soutěže Českého poháru. V něm nastoupili v semifinále proti týmu Nového Veselí. Prvním postupujícím do finále se již v prosinci stala Plzeň.

Semifinále Českého poháru 2021/2022.

TJ SOKOL NOVÉ VESELÍ – LOVCI LOVOSICE 
31:24 (15:12)

Zdroj komentáře: ČSH.

Do utkání vstoupili lépe domácí, kteří se už v šesté minutě radovali z třígólového náskoku 5:2. Lovci však začali dotahovat a díky slepeným brankám Václava Kováře, Karla Holubce a Jana Kupy bylo krátce po uplynutí první šestiny zápasu vyrovnáno – 7:7.

Přetahovaná pokračovala až do samotného závěru první půle, kdy Sokol svému soupeři znovu poodletěl na rozdíl několika branek. Po trefách Adama Ptáčníka, Adama Tomáška, Andreje Parollyho a Romana Dodici odcházeli domácí do kabin s pohodlným náskokem 15:12 v zádech.

Lovosice se nevzdávaly, ale ve skóre nedokázaly soupeře stáhnout. Naopak Nové Veselí v půlce druhé poloviny vedlo už o šest gólů. Závěr zápasu uzavřeli trefami Martin Štohanzl s Jakubem Flajsarem, který se stal nejlepším střelcem (6) Sokola v utkání. Na úspěch Lovců naopak nestačilo ani osm branek Jana Kupy.

Nové Veselí doplnilo Plzeň ve finále Českého poháru a 23. února se spolu oba celky v atraktivním finále poperou o trofej.

Pro Lovce bude letošní sezóna pokračovat již jen extraligovou částí. Po reprezentační přestávce čeká na všechny týmy bohatý program, ve kterém se naši házenkáři představí v průběhu února hned třikrát na domácí palubovce. První střetnutí hrají již ve středu 2. února od 18 hodin proti Kopřivnici.

Zdroj foto: Házená Nové Veselí

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: