Lovci postupují do semifinále ČP!

Po vítězném sobotním ligovém kole ještě ani nestihla uschnout podlaha v hale a už se hrálo znovu. K velké radosti Lovců opět vítězně a to znamená postup do semifinále Českého poháru!

Český pohár, čtvrtfinále:

HK FCC Město Lovosice – KH ISMM Kopřivnice
31:26 (12:12)

Úterní večer před významným státním svátkem byl mimo fotbalu vyhrazen i házené. Odehráli se dva ze čtyř čtvrtfinálových zápasů. Náš nejbližší soupeř z Nového Veselí na půdě Brna celé utkání tahal za kratší konec, ale dokázal minutu před koncem srovnat na 25:25 a osudu utkání rozhodoval až rozstřel ze sedmimetrových hodů. V něm bylo Nové Veselí úspěšnější a stalo se prvním postupujícím do bran semifinále. K nim se chvíli na to připojili i Lovosice. Další dva duely se hrají dnes. Hranice přivítají Plzeň a na Duklu míří Karviná.

Nebudeme si mazat med kolem pusy, včerejší utkání moc pohlednou házenou nenabídlo. Celková atmosféra utkání byla nemastná neslaná, ale naštěstí pro Lovce s vítězným koncem. Domácí dlouhou dobu hledali recept na výborně chytajícího Marka Žingora, který, podle mého soudu, byl nejlepším hráčem utkání. Lovosice postupem času zvyšovali na obrátkách, a když hosté v druhém poločase neproměnili několik dobrých příležitostí, tak byli potrestáni z rychlých útoků. Lovci si postupně vypracovali brankový náskok, který už do konce dokázali udržet.

Dalšího soupeře pro semifinále ještě neznáme, musíme se nechat překvapit koho nám los přisoudí.

Sestavu a statistiky utkání:

https://www.handball.cz/souteze/muzi/cesky-pohar-muzu/detail/zapas/e48f5581-f65f-4131-a87d-746e97bc4c80

Děkujeme všem fanouškům, kteří s námi byli ve sportovní hale, vážíme si toho! Samozřejmě děkujeme všem, kteří nám drželi palce i na dálku. JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Komentáře po utkání: 

Roman Jelínek, trenér Lovosice: “My jsme se tím zápasem trošku prokousali, když se nám v první polovině nepodařilo proměnit velké příležitosti. Tam se nám nepodařilo soupeři odskočit na větší brankový rozdíl. Druhý poločas už se to zlomilo a utkání jsme dovedli do vítězného konce. ”

Aleš Chrastina, trenér Kopřivnice: „Gratuluji domácím k postupu. Neuhlídali jsme některé hráče Lovosic a byli horší zejména v činnostech 1 na 1. K tomu se nám nepodařilo proměnit několik vyložených příležitostí a to je ten rozdíl pěti branek.“

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: