Lovci postupují do čtvrtfinále Českého poháru

V úterý 9. listopadu sehráli Lovci Lovosice osmifinálové utkání Českého poháru. Los Českého svazu házené jim přisoudil vzdáleného soupeře a naši hráči museli cestovat až do vzdáleného Vsetína. Zde se střetli s domácím Klubem házené Vsetín.

Pro Lovce to bylo druhé střetnutí v rámci letošního ročníku Českého poháru, když se extraligové celky zapojily až do 3. kola. V něm lovosičtí házenkáři porazili regionálního soupeře Chemičku Ústí nad Labem 46:25.

Po 3. kole opustil soutěž jeden extraligový klub a to SKP Frýdek-Místek, který podlehl právě Vsetínu v divokém zápase plném branek 38:39. Ostatní střetnutí se již obešla bez překvapení a týmy nejvyšší soutěže v nich bez problémů potvrdily roli favorita.

Výsledky osmifinále (níže) označené * budou sehrány ve středu 10. listopadu a nalézt je můžete nalézt na stránkách Českého svazu házené.

Osmifinále ČP – úterý 9. listopadu:

Klub házené Vsetín – HK FCC Město Lovosice
29:38 (15:18)

Lovci odjížděli na osmifinálové střetnutí bez tří zkušených hráčů: Motla, Boučka a Kylíška, kteří dostali na pohárové střetnutí volno. Domácí, v jejichž týmu nastupovala řada hráčů s extraligovými zkušenostmi, byli Lovcům v prvním poločase vyrovnaným soupeřem a až do 25. minuty drželi vyrovnaný stav. Až v závěru první půle se našim házenkářům podařilo odskočit na výraznější brankový rozdíl (14:18), na poločasových 15:18 upravoval v poslední minutě domácí Polášek.

Úvod druhé půle patřil Lovcům, kteří třemi góly v řadě odskočili na 15:21. Ve zbytku střetnutí jsme potvrdili roli favorita a postupně navyšovali naše vedení až na konečných 29:38. Střetnutí se odehrálo ve velmi dobré atmosféře, za kterou děkujeme domácím příznivcům a Vsetínu děkujeme za bojovné a fér odehrané utkání.

Pro domácí tým Český pohár prohrou s Lovci končí, my budeme čekat na dalšího našeho soupeře. Jeho jméno se dozvíme ještě tento týden po losu v sídle ČSH a zápas čtvrtfinále je na programu ještě v tomto roce.

Děkujeme všem fanouškům za jejich podporu na dálku. JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Komentář trenéra Romana Jelínka: „Pohárové utkání ve Vsetíně splnilo to, v co jsme doufali. Odehrálo se ve výborné atmosféře a v celkem velkém tempu. Nám se nepodařilo odskočit na větší brankový rozdíl v prvním poločase a to hlavně z důvodu neproměňování vyložených šancí. V průběhu utkání už se projevila větší kvalita a šířka našeho kádru. Všichni hráči dostali podobný herní čas, což jsme si přáli. Chtěl bych ještě jednou poděkovat soupeři za férový a kvalitní zápas.“

Sestava a branky Lovců: Günl, Hrdlička – Holubec 3, Kupa 5, Chotěborský 4, Petrychenko, Kovář 2, Trkovský 11, Zourek 3, Jonáš 4, Stach 3, Heřmanovský 1, Malý 1, Bogdanić 1.

Zápasy osmifinále ČP:
Legata Hustopeče – Handball Brno 21:36
Klub házené Vsetín – Lovci Lovosice 29:38
Sokol Nové Veselí – Ronal Jičín 30:28 po 7m hodech
HC Zlín – Talent tým Plzeňského kraje *
Liberec Handball – Cement Hranice *
Robe Zubří – HCB Karviná *
KH Kopřivnice – Maloměřice Brno *
Sokol Šťáhlavy – HC Dukla Praha *